Κ. Κουτεντάκης: Οι τράπεζες κερδίζουν από τη συνεργασία με τις FinTech

  08/12/2021 10:40
Κ. Κουτεντάκης: Οι τράπεζες κερδίζουν από τη συνεργασία με τις FinTech

Κ. Κουτεντάκης: Οι τράπεζες κερδίζουν από τη συνεργασία με τις FinTech

  08/12/2021 10:40

«Η πανδημία μας έδωσε την δυνατότητα να δούμε ξανά τον τρόπο που λειτουργούμε. Μας βοήθησε να εντοπίσουμε αδυναμίες. Επιτάχυνε την ψηφιοποίηση και τρόπο να ενεργούμε γρήγορα», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Κουτεντάκης, CEO της Alpha Bank Cyprus στο πλαίσιο του 9th Banking Forum & FinTech Expo.

Ανέφερε ότι οι αλλαγές στο νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο έχουν διαμορφώσει το τραπεζικό σύστημα.  Όπως ανέφερε στην παρουσίαση του έχει δημιουργηθεί ευελιξία για την αντιμετώπιση των κινδύνων όταν εμφανίζονται, βελτιώθηκε  το λειτουργικό μοντέλο και διαχειρίστηκε το κόστος για τη βελτίωση της κερδοφορίας, αυξήθηκε η πελατοκεντρικότητα για να διαχειριστούν  τις αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών και αξιολογήθηκε το ανταγωνιστικό τοπίο που δημιουργήθηκε με μη παραδοσιακούς παίκτες.

Τόνισε μεταξύ άλλων, και τη σημαντικότητα της συνεργασίας των FinTech με τις τράπεζες, καθώς και οι δύο πλευρές έχουν πολλά να κερδίσουν από μία συνεργασία, κάτι που παρατηρείται έντονα στον τραπεζικό τομέα. «Θα πρέπει να καταλάβουν το κοινό συμφέρον για συνύπαρξη και ανεξαρτοποίηση», είπε.

Οι τράπεζες θα πρέπει να γίνουν πιο ελαστικές και να μπορούν να προσαρμόσουν τις λύσεις που προτείνουν οι FinTech και να υιοθετήσουν εργαλεία και πολιτικές που ενισχύουν την καινοτομία. Από την άλλη οι FinTechs θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να υλοποιήσουν τις προτάσεις τους και ότι είναι ικανές να παραδώσουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι οι τράπεζες χρειάζονται τις FinTech για να επιταχύνουν της ψηφιοποίηση τους και πως είναι μία win-win σχέση.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας