Π. Νικολάου: Ραγδαίες αλλαγές στις τράπεζες τα επόμενα 10 χρόνια

InBusinessNews  25/10/2021 14:17
Π. Νικολάου: Ραγδαίες αλλαγές στις τράπεζες τα επόμενα 10 χρόνια

Π. Νικολάου: Ραγδαίες αλλαγές στις τράπεζες τα επόμενα 10 χρόνια

InBusinessNews  25/10/2021 14:17

Τα επόμενα 10 χρόνια θα υπάρξουν ραγδαίες αλλαγές στον τομέα, αλλαγές τις οποίες δεν είδαμε τα τα προηγούμενα 100 χρόνια, ανέφερε ενώπιον του 12ου Limassol Economic Forum o CEO της Τράπεζας Κύπρου.

Ο Πανίκος Νικολάου επισήμανε πως θα πρέπει να ξεχάσουμε την παραδοσιακή τραπεζική όπως την γνωρίζουμε, καθώς η χρήση δεδομένων θα ενισχύσει την κατανόηση των πελατών μέσω της χρήσης των κατάλληλων πλατφόρμων.   

Διαβάστε ακόμη: 

Κ. Κόκκινος: Εδώ θεωρώ ότι θα μπορούσα να είμαι πιο πετυχημένος

Διεθνές αγοραστικό ενδιαφέρον για το νέο Londa (photos)

Κωστάκης Λοΐζου: Σε αναζήτηση επενδυτών για την Celestyal

Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι εποπτικές αρχές θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα ώστε να είναι σε θέση να εντοπίζουν τα ρίσκα και στη συνέχει να τα αντιμετωπίζουν. Αναφέρθηκε και στην τεχνολογία την οποίαν χαρακτήρισε ως οδηγό αλλαγής, με την τεχνητή νοημοσύνη, cloud computing και IoT να υιοθετούνται σε κάθε δραστηριότητα. Η τεχνητή νοημοσύνη, πρόσθεσε, θα προσφέρει μαζικά εξατομικευμένες λύσεις, ενώ τα προϊόντα και υπηρεσίες θα ενσωματωθούν σε πλατφόρμες και super apps.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, οι πελάτες θέλουν απλές και γρήγορες, αλλά και ασφαλές υπηρεσίες, με την παράλληλη προστασία των δεδομένων τους. Οι τράπεζες, είπε, πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρουν εξατομικευμένες οικονομικές υπηρεσίες και όχι μόνο, σε όποιο στάδιο της ζωής των πελατών.

Από πλευράς Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Νικολάου ανέφερε πως η Τράπεζα επενδύει σημαντικά στον τομέα της τεχνολογίας με στόχο να ηγείται της ψηφιακής μεταμόρφωσης του τραπεζικού τομέα. Πρόσθεσε η υιοθέτηση της τεχνολογίας γίνεται με γοργούς ρυθμούς, υπογραμμίζοντας πως το 90% των συναλλαγών γίνονται ψηφιακά.

Στόχος της Τράπεζας Κύπρου τόνισε είναι να προχωρήσει πέραν της ψηφιακής τεχνολογίας και να δημιουργήσει μια πλατφόρμα όπου όλοι μπορούν να αλληλοεπιδρούν και να κάνουν δουλειές μεταξύ τους.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας