Στόχευση για περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών

Την περασμένη Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Χρήματος & Ιδρυμάτων Πληρωμών συναντήθηκε με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Κωνσταντίνο Ηροδότου, στo πλαίσιo της περαιτέρω ανάπτυξης του τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Από πλευράς του Συνδέσμου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Ιωάννης Γεωργούλας, ο Αντιπρόεδρος Γρηγόρης Δελλάς και η Ταμίας Φωτεινή Τσίκκου, ενώ από την Κεντρική Τράπεζα, πέραν του Διοικητή, παρευρέθηκαν οι Κωνσταντίνος Τρικκούπης και Μάριος Νεοπτολαίμου.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, όπου συζητήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών και κοινής αντιμετώπισης των ζητημάτων που αφορούν τον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών στην Κύπρο.

Κύριος στόχος του Συνδέσμου είναι η συνεχής βελτίωση και ανάπτυξη του ευρύτερου τομέα σε ένα ανταγωνιστικό και υγιές κανονιστικό πλαίσιο, εναρμονισμένο με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και τις διεθνείς πρακτικές, με γνώμονα την προστασία των επαγγελματικών συμφερόντων και την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών του Συνδέσμου, μέσα από την ανάλυση όλων των σχετικών θεμάτων και προκλήσεων.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, όλα τα μέλη της Κεντρικής Τράπεζας που μας υποδεχτήκαν και ευχόμαστε η συνάντηση αυτή, να είναι η απαρχή πολλών άλλων εποικοδομητικών συναντήσεων. Και είμαστε βέβαιοι, πως μαζί, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους του Συνδέσμου για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον του τομέα αυτού στην Κύπρο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου. 

Δειτε Επισης

Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal