Διοικητικό πρόστιμο €50.000 στη CDB Bank από Ηροδότου

Διοικητικό πρόστιμο ύψους €50.000 επέβαλε στην πιστωτικό ίδρυμα Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως Δημόσια Εταιρεία Λτδ (CDB Bank) ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) Κωνσταντίνος Ηροδότου, έπειτα από μη συμμόρφωση με τις πρόνοιες της νομοθεσίας περί τραπεζικών εργασιών, αλλά και της οδηγίας για αξιολόγηση ικανότητας και καταλληλότητας μελών διοικητικού οργάνου και διευθυντών αδειοδοτημένων πιστωτικών ιδρυμάτων.

«O Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Κωνσταντίνος Ηροδότου, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται από το άρθρο 42 των περί Εργασιών Πιστωτικών Ιδρυμάτων Νόμων του 1997 έως (Αρ. 3) του 2021, στις 16 Φεβρουαρίου 2021 αποφάσισε την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ (€50.000), στο Αδειοδοτημένο Πιστωτικό Ίδρυμα Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως Δημόσια Εταιρεία Λτδ», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΚΤΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση αυτή αφορά μη συμμόρφωση του Αδειοδοτημένου Πιστωτικού Ιδρύματος με τις διατάξεις του άρθρου 19Β των περί Εργασιών Πιστωτικών Ιδρυμάτων Νόμων του 1997 έως (Αρ. 3) του 2021 και της παραγράφου 13(4)(α), καθώς και σημείου (η) του Παραρτήματος 1 της περί της Αξιολόγησης της Ικανότητας και Καταλληλότητας Μελών Διοικητικού Οργάνου και Διευθυντών των Αδειοδοτημένων Πιστωτικών Ιδρυμάτων Οδηγίας του 2014, ΚΔΠ 525/2014, για τη χρονική περίοδο 7 Φεβρουαρίου 2017 – 16 Νοεμβρίου 2018.

Δειτε Επισης

DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων