Συνεχής η μεγέθυνση του τομέα των Επενδυτικών Ταμείων

Την ανοδική πορεία του τομέα των Επενδυτικών Ταμείων επιβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ).

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Επενδυτικών Ταμείων (Cyprus Investment Funds Association-CIFA), εκφράζει την ικανοποίηση του για το γεγονός πως στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021  τα υπό διαχείριση Περιουσιακά Στοιχεία των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων (ΟΣΕ), έφτασαν τα €10.7 δισ., το υψηλότερο ιστορικά επίπεδο μέχρι σήμερα, καταγράφοντας σημαντική τριμηνιαία άνοδο της τάξης του 9%.

Παράλληλα, ο αριθμός των οργανισμών που έχει υπό την εποπτεία της η ΕΚΚ, αυξήθηκε σε 289 Εταιρείες Διαχείρισης Συλλογικών Επενδύσεων και Οργανισμούς Συλλογικών Επενδύσεων (ΟΣΕ), από τις οποίες οι 201 έχουν δραστηριότητες.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συνεχή αλλά και συνετή μεγέθυνση του τομέα, τόσο από πλευράς περιουσιακών στοιχείων όσο και από πλευράς οργανισμών που αδειοδοτούνται και δραστηριοποιούνται. Ως CIFA, συνεχίζουμε τις στοχευμένες δράσεις περαιτέρω προώθησης του τομέα στο εξωτερικό. Σε συνάρτηση με επερχόμενες νομοθετικές κι άλλες βελτιώσεις, είμαστε αισιόδοξοι ότι ο τομέας θα συνεχίσει να μεγεθύνεται και να συνεισφέρει ποικιλοτρόπως στην προσπάθεια ταχείας ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας», σχολίασε ο πρόεδρος του CIFA, Ανδρέας Γιασεμίδης.  

Ο CIFA εκφράζει την ικανοποίησή του και για το γεγονός πως μέσα σε ένα τρίμηνο αυξήθηκε ο αριθμός των επενδυτικών οργανισμών που επενδύουν στην Κύπρο από 123 σε 128. Οι επενδύσεις τους στην κυπριακή οικονομία ανήλθαν σε €2.3 δισ. ή 21.8% του συνολικού υπό διαχείριση ενεργητικού.

Δειτε Επισης

Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος