Bitcoin: O «Γολιάθ» των κρυπτονομισμάτων θέλει να φτάσει τα $100.000

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου επιστρέφει δυναμικά. Το Bitcoin ξεπέρασε τους φόβους που το ήθελαν να λιμνάζει στα $20.000 και συνεχίζει ακάθεκτο προς νέα ύψη για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.

«Επιστρέφει με μένος», ανέφερε ο Meltem Demirors, CSO της CoinShares σε συνέντευξή του στο Bloomberg ενώ υποστήριξε πως «πολλοί επενδυτές αντιμετωπίζουν τον παρεμβατισμό των αρχών ως κάτι το θετικό αφού ξεδιαλύνει την ανασφάλεια και τη σύγχυση που επικρατούσε στην αγορά των κρυπτονομισμάτων».

Το Bitcoin φαίνεται πως συνεχίζει απτόητο, παρά τις κατηγορίες για περιβαλλοντική μόλυνση λόγω της ενέργειας που χρησιμοποιεί, ή τις κατασταλτικές κινήσεις της κινεζικής κυβέρνησης η οποία έχει απαγορεύσει το cryptomining σε πολλές επαρχίες της χώρας. Στις ΗΠΑ, ο επικεφαλής της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), Gary Gensler χαρακτήρισε το χώρο των κρυπτονομισμάτων ως «Αγρια Δύση» ενώ επεσήμανε πως θα ήθελε τη θέσπιση αυστηρού νομοθετικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα.

Προς το παρόν αυτά τα προβλήματα δεν φαίνεται πως απασχολούν τους επίδοξους επενδυτές οι οποίοι έχουν καταπιαστεί με τη νέα πυρετώδη αύξηση της τιμής του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων.

«Εχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του», ανέφερε ο Mike McGlone του Bloomberg Intelligence, ενώ προσέθεσε πως «εάν το Bitcoin ακολουθήσει παρόμοια πορεία με το Ethereum, θα φτάσει τα $100.000».

Ο Tom Lee της Fundstrat Global επίσης υπολογίζει πως η αξία του Bitcoin θα αγγίξει τα $100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους. Ο απλός του κανόνας ήταν ο εξής: Εάν το Bitcoin ξεπεράσει τη μέση τιμή των τελευταίων 200 ημερών -η οποία αποτελεί και τον δείκτη μακροπρόθεσμου μομέντουμ-, τότε θα προχωρήσει σε αγορά. Το Bitcoin ξεπέρασε τη μέση τιμή αυτή τις προηγούμενες ημέρες.

Το ράλι του κρυπτονομίσματος συνεχίζεται παρά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του προγράμματος αναβάθμισης των υποδομών που υπερψήφισε η Γερουσία και η οποία εμπεριέχει νέους κανονισμούς φορολόγησης των εταιρειών crypto.

«Τα κρυπτονομίσματα θα αποτελέσουν σημαντική πηγή φορολογικών εσόδων για τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης των υποδομών», ανέφερε η Emilie Choi, πρόεδρος και COO της Coinbase Global Inc. «Αυτό είναι κάτι το θετικό. Τα κρυπτονομίσματα δεν είναι πια κάτι ξένο, κάτι άγνωστο. Εχουν εισέλθει στο mainstream. Mπορεί οι νέοι κανόνες να έπληξαν τη βιομηχανία μας, αλλά πρόκειται για Μαραθώνιο, και όχι για σπριντ».

Η Κristin Smith της Blockchain Association από την πλευρά της ανέφερε πως «δεν καταλαβαίνω τις τιμές. Πίστευα πως μετά την αποτυχία του λόμπι μας, το Bitcoin θα υποχωρούσε. Παρ’ όλα αυτά συνέβη το αντίθετο. Φαίνεται πως πολλοί πιστεύουν πως μελλοντικά θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τους νόμους αφού τα κρυπτονομίσματα είναι πια κάτι το κοινότυπο».

Για τον David Donabedian, CIO της CIBC Private Wealth Management, τίποτα από αυτά δεν έχει νόημα. «Αυτό που οδηγεί σε αύξηση είναι το μομέντουμ και οι επενδύσεις. Ό,τι και να πείτε ή να γράψετε για το Bitcoin, η αύξηση θα είναι πάντα μεγάλη. Ναι, πρόκειται για αύξηση 50% αλλά υπήρξε μείωση 50% από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο. Τίποτα από τα δύο δεν έχει πραγματική αξία».

Οι υποστηρικτές των crypto οι οποίοι παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στην Ουάσινγκτον τις θεώρησαν θετικές, παρά το αποτέλεσμα. Στο Twitter πολλοί ανέφεραν πως το λόμπι ήταν αρκετό για να «τσεκάρει» την επιρροή ορισμένων Γερουσιαστών ενώ άλλοι συνέχισαν τις εκκλήσεις προς την εκτίναξη της αξίας του Bitcoin στο φεγγάρι (to the moon!).

Πηγή: NewMoney.gr

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Η μετατροπή νομισμάτων στη νέα eFx convert εποχή
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές