H Wealth Avenue PLC κατέθεσε αίτηση εισαγωγής στο Χ.Α.Κ

Η Wealth Avenue PLC κατέθεσε επίσημα αίτηση εισαγωγής στη Ν.Ε.Α. Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου και σκοπεύει στην εισαγωγή των μετοχών της στο ταμπλό της αγοράς.

Η Ελληνικών συμφερόντων εταιρεία αποτελείται από αρχιτέκτονες, μηχανικούς και ανθρώπους των επενδύσεων με επιχειρηματικό και επενδυτικό background και στοχεύει στην αξιοποίηση της 40χρονης εμπειρίας τους στις επενδύσεις με κύριο πυλώνα το Real Estate και με ολοκληρωμένα έως τώρα πάνω από 350 έργα οικιστικής και εμπορικής χρήσεως επιφάνειας 76.000 τ.μ.

Η Wealth Avenue στοχεύει να επενδύει κυρίως σε hard assets και περιουσιακά στοιχεία σταθερής αξίας που αποφέρουν επαναλαμβανόμενο εισόδημα όπως το Real Estate στο οποίο μέσω του μεγάλου δικτύου επαφών έρχεται σε επαφή με ευκαιρίες ανάπτυξης σε ακίνητα υψηλής εμπορικότητας στην Ελλάδα και όχι μόνο. Επίσης έχει οργανωθεί πλήρως ένα τμήμα που θα εκμεταλλεύεται ευκαιρίες (αγορά - ανακαίνιση – πώληση/ενοικίαση) σε μικρού μεγέθους διαμερίσματα ή και ορόφους πολυκατοικιών το οποίο αποτελεί ένα niche market που δεν υπάρχει ιδιαίτερος ανταγωνισμός από άλλες εταιρείες λόγω μεγέθους, καθώς και ένα καθετοποιημένο τμήμα με παρουσία αποδεδειγμένα έμπειρων στελεχών από Ελλάδα και Κύπρο για τη ανάπτυξη και πώληση ακινήτων σε πελάτες του εξωτερικού με το πρόγραμμα Golden Visa.

Μελλοντικά θα εξετασθεί η συμμετοχή σε ενεργειακά έργα με μακροχρόνια και σταθερά έσοδα καθώς και η συμμετοχή σε επιλεγμένα high growth τεχνολογικά projects.

Βασικοί μέτοχοι της Wealth Avenue είναι οι αδερφοί Βανδώροι (Αλέξιος και Ανδρόνικος) δεύτερης γενιάς αρχιτέκτονες με CEO τον Αλέξιο o οποίος είναι εκπρόσωπος στην Ελλάδα του μεγαλύτερου Παγκόσμιου Οργανισμού για τα Ψηλά Κτίρια και το Αστικό Περιβάλλον (CTBUH), Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, και είναι συνιδιοκτήτης στην μεγαλύτερη εταιρεία προσωπικής ανάπτυξης στην Ελλάδα (ΑποφασίΖΩ) και ο  Λευτέρης Κοντός Capital Markets Expert και παράλληλα CEO της investors matchmaking πλατφόρμας In4Capital.com.

Με δηλώσεις του ο κ. Αλέξιος Βανδώρος αναφέρει «σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή για την Wealth Avenue, τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και τους νέους και εξαιρετικούς ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά μας, το επενδυτικό timing είναι συμβατό με όσα στοχεύουμε να υλοποιήσουμε και την αξία που επιθυμούμε να προσθέσουμε στην εταιρεία και τους μετόχους της. Οι εξαγορές αξιόλογων περιουσιακών στοιχείων  ο εντοπισμός επενδυτικών ευκαιριών και η επιμονή για νέες συνέργειες και συνεργασίες αποτελεί μέρος του DNA της ομάδας της Wealth Avenue και ανυπομονούμε να κατακτήσουμε τους στόχους μας».

Επίσης ο κ. Λευτέρης Κοντός αναφέρει «μέσω της εισαγωγής μας στο Χ.Α.Κ. και την διαφάνεια που παρέχει μια Ευρωπαϊκή εισηγμένη εταιρεία επιδιώκουμε την διεύρυνση της αναγνωσιμότητας και της αξιοπιστίας σε διεθνές επίπεδο μέσω της απόκτησης διεθνούς χρηματιστηριακού ISIN ορατό σε πλατφόρμες όπως οι Bloomberg, Reuters κ.α. και στοχεύουμε σε στρατηγικές συνεργασίες με funds και ιδιώτες επενδυτές από την Μέση Ανατολή, την Ασία και τις χώρες της Μεσογείου στις οποίες η Κύπρος αποτελεί προνομιακό τόπο εργασιών, επίσης το χαμηλό κόστος εισαγωγής και συντήρησης καθώς και η πιθανή συνεργασία με οργανισμούς του Λονδίνου οι οποίοι ιστορικά επενδύουν σε εκδόσεις ομολόγων εταιρειών του Χ.Α.Κ. ήταν για μας κάποια από τα κίνητρα που έπαιξαν ρόλο στην απόφαση μας να δώσουμε την ευκαιρία μετοχικής συμμετοχής αλλά και την προοπτική εξόδου από αυτή σε επενδυτές ανεξαρτήτου μεγέθους που πιστεύουν στην αξία τη σταθερότητα και τις ευκαιρίες που αναδεικνύονται στην αγορά ακινήτων».

Η αγορά της Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ.

Στη Ν.Ε.Α. είναι εισηγμένες 47 εταιρίες από διάφορες χώρες της υφηλίου από τις οποίες περίπου οι μισές είναι Ελληνικές ή Ελληνικών συμφερόντων. H κεφαλαιοποίηση τους είναι περίπου στα 3 δις ευρώ (2020). Ένα από τα πλεονεκτήματα της για τους Έλληνες επενδυτές είναι η διασύνδεση της με το σύστημα ΟΑΣΗΣ το οποίο είναι το ίδιο που χρησιμοποιούν οι Ελληνικές Χρηματιστηριακές, έτσι η διαδικασία εντολών αγοράς και πώλησης μετοχών του Κυπριακού Χρηματιστηρίου είναι ακριβώς όμοια και απλή με τις αγοραπωλησίες Ελληνικών μετοχών και πραγματοποιείται μέσω της ίδιας πλατφόρμας.

Δειτε Επισης

Η νέα γραφειακή ανάπτυξη αξίας 3,5 εκατ. ευρώ στη Λάρνακα-Πού χωροθετείται και τι θα περιλαμβάνει
Bowling Boutique Bar & Grill: Ο νέος χώρος bowling που αφίχθηκε στην Έγκωμη (photos)
Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
Οι επενδύσεις που σχεδιάζουν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες έως το 2026 και η θέση της Κύπρου
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
Eurobank Hub: Εκεί που κτυπά η καρδιά της τράπεζας και κτίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ομίλου (pics)
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Επαναρχίζουν οι εργασίες για το τερματικό στο Βασιλικό-Τι δηλώνει ο Παπαναστασίου και η ανακοίνωση της CPP
Ενισχύουν τον κοινωνικό διάλογο προς διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στα εργασιακά