RCB Bank: Θετικό αποτέλεσμα στα τεστ αντοχής

Θετικό ήταν το αποτέλεσμα για την RCB Bank Ltd μετά την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Στόχος των εν λόγω τεστ αντοχής που διενεργήθηκαν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η αξιολόγηση της ανθεκτικότητας των τραπεζών της Ένωσης σε μια κοινή δέσμη από ακραίες οικονομικές καταστάσεις. Τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής για το 2021 έδειξαν ότι ο δείκτης Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (Common Equity Tier 1) της RCB Bank υπό το δυσμενές σενάριο κυμαίνεται μεταξύ του 11 και 14%, που αποτελεί τον υψηλότερο στον Κυπριακό τραπεζικό τομέα.

Σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο CEO της RCB Bank Δρ. Kirill Zimarin, δήλωσε: «Είμαστε όντως ικανοποιημένοι με την θετική έκβαση των τεστ αντοχής που πραγματοποιήθηκαν από την ΕΑΤ και την ΕΚΤ. Αυτό το θετικό αποτέλεσμα δεικνύει ότι η RCB Bank διατηρεί τη σταθερότητά και την ισχυρή της θέση και ως εκ τούτου δύναται να συνεχίσει να αποτελεί ένα αξιόπιστο συνεργάτη για τους πελάτες της. Η διαθεσιμότητα σημαντικών αποθεματικών κεφαλαίων θα επιτρέψει στην Τράπεζα να συνεχίσει να υλοποιεί τα σχέδιά της για περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην Κύπρο καθώς και την σταθερή στήριξη που προσφέρει στις Κυπριακές επιχειρήσεις αλλά και στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας».

Τα τεστ αντοχής του 2021, στα οποία συμμετείχε η RCB Bank, αποτελούν μια πανευρωπαϊκή αξιολόγηση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ένωσης από τα εποπτικά του όργανα.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου