Η Mastercard επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Nuvei

Η Mastercard και η Nuvei Corp ανακοινώνουν το λανσάρισμα της υπηρεσίας Mastercard Send στην πλατφόρμα πληρωμών της Nuvei, μέσω της εξ’ολοκλήρου θυγατρικής της. Η κίνηση ενισχύει τις σχέσεις μεταξύ των δύο μερών και παρέχει ένα ισχυρό νέο εργαλείο στους συνεργάτες της Nuvei.

Η Mastercard Send είναι μία παγκόσμια υπηρεσία για προώθηση πληρωμών (push payments platform), που βελτιώνει τις δυνατότητες πληρωμών για τις επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, επιταχύνοντας σημαντικά τη διαδικασία χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια. Αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για υφιστάμενους συνεργάτες της Nuvei και αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό  πλεονέκτημα για επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων, από ασφαλιστικές εταιρείες έως πλατφόρμες ride-sharing.

Σημειώνοντας ότι η ταχύτητα και η ασφάλεια στις ηλεκτρονικές πληρωμές είναι πιο σημαντική σήμερα από ποτέ, καθώς οι περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία έχουν μετατοπίσει ένα άνευ προηγουμένου μερίδιο της οικονομικής δραστηριότητας στο διαδίκτυο, η υπηρεσία Mastercard Send επιτρέπει στις επιχειρήσεις να καταθέσουν χρήματα απευθείας στην πιστωτική ή χρεωστική κάρτα του παραλήπτη, είτε αυτός είναι ιδιώτης, είτε επιχείρηση. Συνδυάζει την ταχεία εκταμίευση κεφαλαίων, παρέχοντας ένα νέο τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν πληρωμές με ασφάλεια στους πελάτες τους, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Για τη Nuvei, η υπηρεσία  Mastercard Send είναι μια πολύτιμη προσθήκη στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες πληρωμών για τις οποίες είναι ήδη γνωστή, και στις οποίες προστίθεται ακόμη μεγαλύτερη αξία  από την εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς τη Mastercard.

Η υπηρεσία είναι ήδη διαθέσιμη στους συνεργάτες της Nuvei μέσω της υφιστάμενης λειτουργίας τους, χωρίς επιπλέον διαδικασίες. Υποστηρίζοντας όλα τα νομίσματα, λειτουργεί απρόσκοπτα, παράλληλα με την υπάρχουσα γκάμα υπηρεσιών της Nuvei, και όπως με όλες τεχνολογίες της Nuvei, τα δεδομένα που αφορούν τις συναλλαγές με Mastercard Send θα είναι διαθέσιμα σε εξατομικευμένες αναφορές στους εμπόρους της Nuvei.

Παραδοσιακά, η διευθέτηση της αποστολής χρημάτων ήταν μία χρονοβόρα διαδικασία, που απαιτούσε μέρες για να διεκπεραιωθεί. Η υπηρεσία Mastercard Send μειώνει σημαντικά τους χρόνους αυτούς. Οι συνεργάτες της Nuvei μπορούν τώρα να παρέχουν ακριβώς αυτήν την υπηρεσία με τη Mastercard Send, διευθετώντας άμεσα την αποστολή χρημάτων στους πελάτες τους σε πραγματικό χρόνο και σε  οποιαδήποτε συσκευή, παρέχοντάς τους περαιτέρω κάλυψη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Οι χρήσεις της υπηρεσίας Mastercard Send περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πληρωμές μισθοδοσίας, κοινωνικές παροχές, επιστροφές φόρου, marketplace payouts, ασφαλιστικές απαιτήσεις και κέρδη από τυχερά παιχνίδια - όλες συναλλαγές κατά τις οποίες η ταχύτητα διακανονισμού είναι σημαντική. Η συμφιλίωση των λογαριασμών γίνεται αυτόματα επειδή η πληρωμή και το τιμολόγιο θα ταιριάζουν πάντα, εξοικονομώντας έτσι επιπλέον χρόνο και λογιστικό κόστος.

Η υπηρεσία αυτή έχει ήδη εφαρμοσθεί σε δίκτυα όπως της Google, της Allstate Corporation, της Uber, της Wells Fargo και της Τράπεζας του Μόντρεαλ.

Η Country Manager της Mastercard για τις αγορές Κύπρου, Ελλάδας και Μάλτας, Άσπα Παλημέρη δήλωσε επί τούτου «Είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι για τη διεύρυνση της συνεργασίας μας με τη Nuvei.  Μέσα από αυτή τη συνεργασία, η εκταμίευση κεφαλαίων γίνεται πλέον γρήγορα και με ασφάλεια, κάτι που ενισχύει τις επιχειρήσεις σε μια περίοδο που ένα μεγάλο μέρος των συναλλαγών έχει μεταφερθεί από το φυσικό στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Είμαστε βέβαιοι πως οι επιχειρήσεις που θα αξιοποιήσουν αυτή τη νέα υπηρεσία, θα ωφεληθούν από την ταχύτητα και την ασφάλεια που παρέχει και θα δουν ουσιαστική διαφορά κατά τη διάρκεια των πληρωμών τους».

Ο Philip Fayer, πρόεδρος και CEO της Nuvei δήλωσε «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενισχύουμε την ήδη ισχυρή σχέση που έχουμε με την Mastercard, με το λανσάρισμα της υπηρεσίας Mastercard Send, η οποία  παρέχει στους συνεργάτες μας μία επιπλέον επιλογή εκταμίευσης κεφαλαίων». Επιπλέον ανέφερε πως  «Στην αναζήτησή μας να παρέχουμε μία απρόσκοπτη εμπειρία συναλλαγών παγκοσμίως, δε μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι δεν είναι μόνο οι ιδιώτες που επιθυμούν γρήγορους και ασφαλείς τρόπους να μεταφέρουν χρήματα. Αυτή η νέα υπηρεσία θα βοηθήσει όλες τις επιχειρήσεις να μεταφέρουν κεφάλαια χωρίς ιδιαίτερη αναμονή, διατηρώντας  παράλληλα την ασφάλεια και την ποιότητα υπηρεσιών, στοιχεία για τα οποία εμπιστεύονται τη Nuvei χιλιάδες ιδιώτες και επιχειρήσεις.»

Δειτε Επισης

Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Ανοίγματα στο Η.Β. για προσέλκυση επενδύσεων-Παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο ο Χριστοδουλίδης
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας