Το deadline μετάβασης μετοχών της Τράπεζας Κύπρου στην Euroclear Bank

Σε ενημέρωση σε σχέση με τη μετάβαση των Ιρλανδικών εταιρικών τίτλων από το CREST στην Euroclear Bank σύμφωνα με τις πρόνοιες του ‘Migration of Participating Securities Act 2019’, προέβη η Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company.

Η ενημέρωση γίνεται σε συνέχεια δημοσίευσης της εγκυκλίου προς τους μετόχους στις 13 Ιανουαρίου και της έγκρισης από τους μετόχους στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας στις 5 Φεβρουαρίου 2021 των απαραίτητων ψηφισμάτων για υλοποίηση της μετάβασης.

Ορόσημο η 15η Μαρτίου 2021
Η προσοχή των μετόχων εφίσταται στη δήλωση, η οποία δημοσιεύθηκε από το Euronext Dublin στις 8 Μαρτίου 2021 και είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο: https://www.euronext.com/en/media/4354/download.

Στη δήλωση αυτή, το Euronext Dublin εισηγήθηκε την 15η Μαρτίου 2021 ως ημερομηνία έναρξης κατά την οποία η μετάβαση θα τεθεί σε ισχύ, και περαιτέρω ότι, κατόπιν ολοκλήρωσης της τελικής δοκιμής, η ημερομηνία που θα δηλωθεί επίσημα από το Euronext Dublin ως ημερομηνία έναρξης της μετάβασης, θα είναι το απόγευμα της Παρασκευής, 12 Μαρτίου 2021.

Ως εκ τούτου, όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση, το χρονοδιάγραμμα των κυριότερων γεγονότων που παρατίθεται πιο κάτω αντιπροσωπεύει τις ισχύουσες προσδοκίες της εταιρείας και δεν αναμένεται καμία αλλαγή στα υπόλοιπα γεγονότα του ενδεικτικού χρονοδιαγράμματος το οποίο περιλαμβάνεται στην εγκύκλιο.

Το χρονοδιάγραμμα για τα κύρια στάδια μετάβασης
Τελευταία ώρα και ημερομηνία κατά την οποία οι μέτοχοι που κατέχουν τις μετοχές τους σε μη τιτλοποιημένη (δηλαδή σε άυλη) μορφή και οι οποίοι δεν θέλουν τις μετοχές τους να υπόκεινται σε μετάβαση, θα μπορούν να αποσύρουν τις σχετικές μετοχές από το Σύστημα CREST και να τις κατέχουν σε τιτλοποιημένη (δηλαδή σε έντυπη) μορφή είναι στις 12.00 μ.μ. της Πέμπτης, 11 Μαρτίου 2021.

Η ημερομηνία κατά την οποία η EUI θα σταματήσει τον διακανονισμό συναλλαγών σε Ιρλανδικούς Τίτλους σύμφωνα με τους Ιρλανδικούς Κανονισμούς CREST είναι στις 6.00 μ.μ. την Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021.

Η ημερομηνία αρχείου της μετάβασης είναι στις 7.00 μ.μ., την Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021.

Ως ημερομηνία έναρξης αναμένεται να ορισθεί η Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021.

Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι, εάν για οποιοδήποτε λόγο, η μετάβαση δεν υλοποιηθεί όπως αναμένεται κατά το Σαββατοκύριακο 13-14 Μαρτίου 2021 και ως εκ τούτου, η ημερομηνία έναρξης αναβληθεί, η εταιρεία θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση, καθώς και αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα για τα κυριότερα γεγονότα.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)