Λ. Λοΐζου: Το crowdfundingπροϋποθέτει την ανάπτυξη της τοπικής επενδυτικής κοινότητας

Το ΚΕΒΕ, σε συνεργασία με την  Loizou & Co και τη MAP Innovation, διοργάνωσαν μια σειρά τριών διαδικτυακών σεμιναρίων με θέμα την ανάπτυξη και υλοποίηση μιας πετυχημένης εκστρατείας συμμετοχικής χρηματοδότησης, με τίτλο «Εκστρατεία Συμμετοχικής Χρηματοδότησης: Ολοκλήρωση & Επόμενα Βήματα».

Η Συμμετοχική Χρηματοδότηση, άλλως γνωστή ως Crowdfunding, είναι ένας τρόπος συγκέντρωσης κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση έργων και επιχειρήσεων. Παρέχει στους διοργανωτές εκστρατειών για την άντληση κεφαλαίων τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν χρήματα από το «πλήθος» μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Πρόκειται για έναν καινοτόμο τρόπο άντλησης χρηματοδότησης για νέα έργα, επιχειρήσεις ή ιδέες.

Ο Λούης Λοίζου, συνέταιρος στην Loizou & Co, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής όσον αφορά την επιτυχή ανάπτυξη του crowdfunding ως ένα μέσο ενίσχυσης της χρηματοδότησης των κυπριακών startups και μικρομεσαίων επιχειρήσεων:

“Εκτός από την προσέλκυση ξένων επενδυτών που οι εκάστοτε Κυβερνήσεις της Κύπρου είχαν πάντα ψηλά στην ατζέντα, είναι σημαντικό να μην παραγνωρίζονται οι τοπικοί επενδυτές και παίχτες της Κυπριακής οικονομίας. Ας δοθούν φορολογικά κίνητρα τόσο σε φυσικά όσο και νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, ώστε να αυξηθούν οι επενδύσεις σε νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω επαναδραστηριοποίησης του τοπικού επενδυτικού κοινού. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο τρέχουν με μεγάλη επιτυχία και για αρκετά χρόνια παρόμοια προγράμματα, όπως το “Enterprise Investment Scheme” και το “Seed Enterprise Investment Scheme”, τα οποία η Κύπρος θα μπορούσε να υιοθετήσει στο εγγύς μέλλον και να βοηθήσει τις νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αντλήσουν κεφάλαια από την τοπική αγορά.”

“Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό το οικοσύστημα νεοφυών εταιρειών της Κύπρου να συνδεθεί με τον αντίστοιχο Ελληνικό, ώστε να αποτελέσει μέρος του και να αναπτυχθεί με την ίδια δυναμικότητα. Η Ελλάδα και η Κύπρος, με την κοινή κουλτούρα και γλώσσα, θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν μια κοινή τοπική αγορά επενδυτών για νεοφυείς εταιρείες που βρίσκονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Οπότε απαραίτητα χρειάζεται να αναπτυχθεί η συμμετοχική χρηματοδότηση στην Κύπρο και να συνδεθεί το κυπριακό οικοσύστημα νεοφυών εταιρειών με το Ελληνικό οικοσύστημα.”

Για περαιτέρω πληροφορίες για τη συμμετοχική χρηματοδότηση, αποτείνεστε στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Loizou & Co https://loizouco.com.

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του επιχειρείν
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας