Πώς οι εξατομικευμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες είναι απαραίτητες για επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο

Το απαιτητικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον παγκόσμια αναγκάζει τις επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη –μικρές και μεγάλες– να μην αφήνουν τίποτα στην τύχη του και να ακολουθούν τις τάσεις που υπάρχουν και τις λύσεις που προσφέρονται.

Ουδείς μπορεί να μείνει πίσω από αυτή την πορεία και κυρίως εδώ δεν χωράνε λανθασμένες αποφάσεις ή συνεργασίες, οι οποίες μπορεί μεν να οφείλονται σε μια σειρά παραγόντων, δύναται όμως να αποβούν μοιραίες και να οδηγήσουν στο χειρότερο σενάριο της κατάρρευσης που ο καθείς απεύχεται.

Είναι εδώ που προκύπτει η ανάγκη εξεύρεσης αξιόπιστων συνεργατών οι οποίοι  είναι σε θέση να παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες και λύσεις στα χρηματοοικονομικά, λύνοντας σε πολλές περιπτώσεις τα χέρια του επιχειρείν, χωρίς φυσικά να επισκιάζονται από τον φόβο για το ρίσκο και την αβεβαιότητα.

Και είναι λογικό να είναι αυτό το ζητούμενο, καθώς δεν μπορεί η εν λόγω απόφαση της επιλογής του συγκεκριμένου συνεργάτη κάθε επιχείρησης να παρθεί αβίαστα, χωρίς έρευνα και γενικά να αφεθεί στην τύχη της. Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη πολλές παράμετροι.

Οι λύσεις στην Κύπρο
Πολλοί υπόσχονται καινοτόμες χρηματοοικονομικές λύσεις, υπηρεσίες και προϊόντα σε εταιρείες στον τόπο μας, ελάχιστοι όμως είναι εκείνοι που διαθέτουν την εμπειρογνωμοσύνη, την κατάρτιση και είναι αδειοδοτημένοι από τις κυπριακές εποπτικές αρχές.

Από τις λίγες εταιρείες της Κύπρου που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, είναι η SEPAGA Ε.Μ.Ι. στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται η CEO  Έλενα Κοντού. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 και είναι αδειοδοτημένη από την Κεντρική Τράπεζα ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος (Electronic Money Institution-ΕΜΙ).

Διαθέτει μια προηγμένη διαδικτυακή πλατφόρμα χρηματοοικονομικών και στρατηγικών συμφωνιών, προσφέροντας τις εν λόγω υπηρεσίες και λύσεις σε εταιρείες από το 2016, οπότε και λειτουργεί επίσημα.

Ποια είναι η SEPAGA Ε.Μ.Ι.
Η SEPAGA Ε.Μ.Ι. δραστηριοποιείται στην έκδοση, μεταφορά και εξαργύρωση ηλεκτρονικού χρήματος, όπως ρυθμίζεται από τις πρόνοιες των περί Ηλεκτρονικού Χρήματος Νόμων του 2012 και του 2018. Μέσω της προηγμένης διαδικτυακής πλατφόρμας χρηματοοικονομικών και στρατηγικών συμφωνιών που διαθέτει, είναι σε θέση να προσφέρει χρηματοοικονομικές λύσεις σε εταιρείες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ανεξαρτήτως μεγέθους, με σκοπό την ασφαλέστερη, γρηγορότερη, αποτελεσματικότερη και πιο οικονομική επιλογή.

Πελατολόγιο και υπηρεσίες
Το πελατολόγιο της SEPAGA αποτελείται από 500 και πλέον νομικές οντότητες. Συγκεκριμένα, εξυπηρετεί οργανισμούς και εταιρείες στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Επιπλέον, οι συνεργασίες της με τραπεζικά ιδρύματα, παρόχους υπηρεσιών πληρωμών και εταιρείες επεξεργασίας καρτών ολοκληρώνουν την υποδομή των υπηρεσιών της.  

Σ’ ότι αφορά τις υπηρεσίες της, αυτές απευθύνονται τόσο σε τοπικά καταστήματα που χρειάζονται ευκολότερες και ταχύτερες πληρωμές, όσο και σε μεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, όπως είναι οι εταιρείες Forex, ταξιδιού, διαδικτυακών πωλήσεων και άλλες.

Μέσω μάλιστα της εξειδικευμένης της διαδικτυακής πλατφόρμας, η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα στον εκάστοτε πελάτη να διαχειρίζεται και να εκτελεί τις πληρωμές και τις συναλλαγές του, έχοντας πρόσβαση σε πλήρη ενημέρωση των κινήσεων των κεφαλαίων του όλο το 24ωρο, σε πραγματικό χρόνο.

Επιπρόσθετα, παρέχει λύσεις και εξυπηρετεί τον κάθε πελάτη σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες, προσφέροντας συνεχή, εξατομικευμένη και άμεση εξυπηρέτηση.

Ευρύ φάσμα υπηρεσιών
Η SEPAGA προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών όπως είναι τα unique Ibans, δηλαδή η δημιουργία και σύνδεση προσωπικού IBAN με κάθε λογαριασμό, καθώς και τη δυνατότητα αποστολής και λήψης πληρωμών της εταιρείας από και προς την επωνυμία της.

Επιπρόσθετα, μέσω των wire payments, γίνεται διεκπεραίωση διαδικτυακών πληρωμών (SWIFT and SEPA) από τον ίδιο τον πελάτη μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας, αφού πρώτα εγκριθούν από το αρμόδιο τμήμα της εταιρείας, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση και η ασφάλεια σε διεθνές επίπεδο.

Επιπλέον, οι πελάτες της έχουν πρόσβαση σε απεριόριστα e-wallet accounts σε διάφορα νομίσματα για γρήγορη και ασφαλή ροή κεφαλαίων, καθώς και στην υπηρεσία μετατροπής συναλλάγματος (currency conversion) οποιαδήποτε στιγμή της μέρας μέσω της δικής της πλατφόρμας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν οι πελάτες της SEPAGA κατέχουν τις ανάλογες άδειες θα έχουν πρόσβαση και στους λογαριασμούς “escrow accounts” σε διάφορα νομίσματα, με ύψιστη ταχύτητα και ασφάλεια.

Ακόμα μια υπηρεσία που προσφέρει η SEPAGA είναι η έκδοση Prepaid Card (σε ευρώ και δολάρια), η οποία μπορεί να είναι συνδεδεμένη με τους λογαριασμούς του πελάτη, δίνοντάς του έτσι εύκολη πρόσβαση στους λογαριασμούς του μέσω ATM ή POS.
 

Ο στόχος
Το επιδιωκόμενο για την SEPAGA ως fintech εταιρεία, είναι να προσφέρει συνεχώς καινούργιες, καινοτόμες και ανατρεπτικές λύσεις στους πελάτες της οι οποίες θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους, απαλλάσσοντάς τους από πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες.

Χωρίς φυσικό κατάστημα και με 24ωρη διαδικτυακή εξυπηρέτηση, προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες και συνεχή υποστήριξη με βάση τις ανάγκες της κάθε εταιρείας, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Όλες οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του online portal της, μειώνοντας έτσι τον απαιτούμενο χρόνο και το κόστος της διαδικασίας.

Ως εκ τούτου, ο πελάτης μπορεί να ανταπεξέλθει στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, διεκπεραιώνοντας τις συναλλαγές του εύκολα και γρήγορα - από το γραφείο, την καφετέρια, το σπίτι ή ακόμη και όταν βρίσκεται καθοδόν για ένα επαγγελματικό ραντεβού.

 

Οι συνεργασίες
Η SEPAGA συνεργάζεται με τη SWIFT και έχει αποκτήσει έναν μοναδικό αριθμό BIC, ενώ παράλληλα είναι μέλος του δικτύου SEPA μέσω του συστήματος που παρέχει η Κεντρική Τράπεζα της Λιθουανίας προς όλα τα Ευρωπαικά Ιδρύματα, δίδοντάς της έτσι τη δυνατότητα να εκδίδει τα δικά της IBANs.

Στρατηγικές συνεργασίες διαθέτει επίσης με Τραπεζικά Ιδρύματα και εταιρείες του εξωτερικού (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Λιθουανία, Μάλτα κ.α).

 

Είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι για να μπορέσει μια εταιρεία να κάνει χρήση των υπηρεσιών της SEPAGA, πρέπει πρώτα να συμπληρώσει μια αίτηση με τις αρχικές λεπτομέρειες και πληροφορίες, ώστε η διαδικασία να είναι πιο αποτελεσματική.

Αυτή η αίτηση είναι διαθέσιμη διαδικτυακά στην ιστοσελίδα της εταιρείας ή μπορεί να αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος μετά από σχετικό αίτημα του πελάτη.

Έχοντας στενή συνεργασία με τα ιδρύματα τραπεζών, συμπληρώνονται οι διαδικασίες Know-Your-Client ή Due Diligence (DD).

Επιπλέον, η ομάδα διασφαλίζει την πλήρη συμμόρφωση με την Οδηγία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς και την Οδηγία Υπηρεσιών Πληρωμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η επικοινωνία και επαφή με τους πελάτες, γίνεται διαδικτυακά ή και τηλεφωνικώς, με το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας:
www.sepaga.com

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου