Ενθαρρυντικά μηνύματα μετά το μορατόριουμ για Ελληνική και Κύπρου

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα τόσο για την Ελληνική Τράπεζα όσο και για την Τράπεζα Κύπρου από τον πρώτο μήνα μετά το τέλος του μορατόριουμ καταβολής δόσεων, με την ανταπόκριση των πελατών τους να είναι εξαιρετικά θετική.

Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι μετά τον προληπτικό έλεγχο που έγινε τους προηγούμενους μήνες, προχώρησαν ήδη αρκετές αναδιαρθρώσεις, ενώ εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του τριμήνου θα υπάρξουν μερικές εκατοντάδες επιπλέον αναδιαρθρώσεις στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του τέλους του μορατόριουμ. 

Την ίδια ώρα και από τις δύο τράπεζες συνεχίζεται η στενή παρακολούθηση και επικοινωνία με τους πελάτες που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν προβλήματα που μπορεί να εκδηλωθούν στο μέλλον.

Πηγή της Τράπεζας Κύπρου δήλωσε στο InBusinessNews ότι «διαφάνηκε πως δεν υπάρχει σήμερα γενικευμένο πρόβλημα, αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση. Οι πρώτες ενδείξεις είναι καλύτερες από τις προσδοκίες αλλά δεν μπορούμε ακόμα να εφησυχαστούμε. Οι πελάτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το τέλος του μορατόριουμ πρέπει να βρουν στήριξη για να αποφύγουμε ανατροπή της πρώτης εικόνας. Σαφώς το στοίχημα το Γενάρη κερδήθηκε επειδή έγινε αρκετή προληπτική δουλειά αλλά και επειδή οι πελάτες τήρησαν μια πολύ θετική στάση. Πλέον επικεντρωνόμαστε στους επόμενους μήνες για εξασφαλίσουμε πως η εικόνα θα παραμείνει θετική και πως η επανεκκίνηση της οικονομίας θα στηρίξει τις επιχειρήσεις, και δη τις μικρομεσαίες».

Πηγή της Ελληνικής Τράπεζας περιγράφει στο InBusinessNews την εικόνα ως καλύτερη των προσδοκιών, τονίζοντας πως φαίνεται να δούλεψε η προεργασία που είχανε κάνει από τις αρχές του Νοέμβρη.

«Όσον αφορά τις περιπτώσεις που θα χρειαστούν βοήθεια, θα τις χειριστούμε μία προς μία χρησιμοποιώντας τις λύσεις αναδιάρθρωσης δανείων που έχει η τράπεζα στη διάθεσή της", τόνισε πηγή του Συγκροτήματος.

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Η μετατροπή νομισμάτων στη νέα eFx convert εποχή
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές