Χ. Κρητιώτης: Ευκαιρία για τις τράπεζες να θέσουν τη νέα νόρμα

InBusinessNews  15/01/2021 10:35
Χ. Κρητιώτης: Ευκαιρία για τις τράπεζες να θέσουν τη νέα νόρμα

Χ. Κρητιώτης: Ευκαιρία για τις τράπεζες να θέσουν τη νέα νόρμα

InBusinessNews  15/01/2021 10:35
Οι συνέπειες της πανδημίας γίνονται αισθητές σε κάθε τομέα επιχειρηματικής δραστηριότητας, σε κάθε κοινωνία και σε κάθε χώρα, με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί και τις μακροπρόθεσμες οικονομικές συνέπειες να μην μπορούν να προβλεφθούν. Αυτό ανέφερε ο προεδρεύων του 8th Banking Forum & FinTech Expo και managing director της Logicom Solutions, Χρυσόστομος Κρητιώτης, υπογραμμίζοντας πως η διαφορά στην παρούσα οικονομική κρίση αποτελεί το γεγονός ότι οι τράπεζες αποτελούν μέρος της λύσης.

Ο κ. Κρητιώτης τόνισε πως τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν ώθησε τα τραπεζικά ιδρύματα να αντιδράσουν άμεσα και να υιοθετήσουν συστήματα, διαδικασίες και ψηφιακές διαδικασίες ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην καθημερινή τους λειτουργία. Η επιτάχυνση της διαδικασίας ψηφιοποίησης των τραπεζών, πρόσθεσε, συνέβαλε ώστε οι τράπεζες να επεκτείνουν και τις τραπεζικές τους δραστηριότητες.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως από την πανδημία έχουν επηρεαστεί όλες οι τράπεζες και τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα, τονίζοντας πως αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τις τράπεζες να θέσουν τη νέα νόρμα, να υιοθετήσουν πιο γρήγορα ψηφιακά εργαλεία, να προβούν σε αλλαγές και αναζητήσουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα.

Πρόσθεσε πως οι δράσεις στις οποίες θα προβούν τώρα θα αποτελέσουν την οδό με την οποία θα δραστηριοποιούνται στην νέα πραγματικότητα.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας