Tρ. Κύπρου: Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τροποποίηση καταστατικού

Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τις 5 Φεβρουαρίου συγκάλεσε η Bank of Cyprus Holdings Public Company Limited με τους μετόχους στην Ιρλανδία να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην ΕΓΣ μέσω ακουστικού συνδέσμου.

Αντικείμενο της ΕΓΣ είναι να εξετάσει και, εάν κριθεί σκόπιμο, να εγκρίνει ορισμένα ψηφίσματα που αφορούν την αντικατάσταση του CREST με ένα σύστημα που λειτουργεί από την Euroclear Bank SA/NV για τον ηλεκτρονικό διακανονισμό των συναλλαγών στις συνήθεις μετοχές της Εταιρίας.

Η έγκριση των Ψηφισμάτων Μετάβασης είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι οι μετοχές της Εταιρίας θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα διακανονισμού μέσω ηλεκτρονικών μέσων όταν διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου και να παραμείνουν επιλέξιμες για συνεχιζόμενη εισαγωγή και διαπραγμάτευση σε αυτό το χρηματιστήριο.

Παράλληλα, θα προταθεί ενώπιον της ΕΓΣ ορισμένες τροποποιήσεις στο Καταστατικό της Εταίρείας για να αντικατοπτρίσει προτεινόμενες αλλαγές από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών. Συγκεκριμένα, η EBA σύστησε να τροποποιηθούν ορισμένες διατάξεις του Καταστατικού σχετικά με διανομές στις οποίες προβαίνει η Εταιρία σε μορφή άλλη από μετρητά και ίδια κεφάλαια. Η EBA σύστησε ότι, σύμφωνα με την ερμηνεία της όσον αφορά το Άρθρο 73 του Κανονισμού (ΕΕ) Αρ. 575/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 26ης Ιουνίου 2013 (ο “CRR”) όπως αναφέρεται στην Έκθεση της ΕΒΑ με τίτλο ‘EBA Report On The Monitoring Of CET1 Instruments που εξέδωσε η EU Institutions —Δεύτερη Ενημέρωση ημερομηνίας 19 Ιουνίου 2020,το Καταστατικό πρέπει να τροποποιηθεί ώστε να προβλέπει ότι απαιτείται η προηγούμενη συγκατάθεση της σχετικής Αρμόδιας Αρχής για διανομές στις οποίες προβαίνει η Εταιρία σε μορφή άλλη από μετρητά και ίδια κεφάλαια και ότι οι εν λόγω διανομές θα υπόκεινται στους όρους που αναφέρονται στο Άρθρο 73(2) του CRR.

Καθότι αυτές οι επιπρόσθετες τροποποιήσεις δεν σχετίζονται με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις που είναι αναγκαίες για τη διευκόλυνση της Μετάβασης, προτείνονται για έγκριση από τους Μετόχους ως ξεχωριστό Ψήφισμα στην ΕΓΣ. Η υλοποίηση της Μετάβασης δεν υπόκειται στην έγκριση των εν λόγω επιπρόσθετων προτεινόμενων τροποποιήσεων από τους Μετόχους.

Δειτε Επισης

Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων