Ικανοποίηση ΚΕΒΕ για τη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Βρετανίας για το Brexit

Την ικανοποίηση του εκφράζει το ΚΕΒΕ για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Μεγάλη Βρετανία για το Brexit.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΕΒΕ, «εκφράζει τη μεγάλη του ικανοποίηση για την επίτευξη έστω και την υστάτη συμφωνίας που θα διέπει τη μελλοντική σχέση των δύο μερών μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου στο τέλος του 2020. Πρόκειται για Συμφωνία Εμπορίου και Συνεργασίας (Trade and Cooperation Agreement). Η συμφωνία προνοεί μηδενικούς δασμούς και μηδενικές ποσοστώσεις σε όλα τα προϊόντα και επίσης περιλαμβάνει πρόνοιες που αφορούν τις επενδύσεις, τον ανταγωνισμό, τις δημόσιες ενισχύσεις, τη φορολογική διαφάνεια, τις αεροπορικές και οδικές μεταφορές, την ενέργεια και βιωσιμότητα και το συντονισμό των κοινωνικών ασφαλίσεων».
 
Σημειώνει επίσης πως, «εκφράζουμε την ανακούφιση μας που το καταστροφικό σενάριο μη συμφωνίας έχει αποφευχθεί έστω και την τελευταία στιγμή. Τυχόν μη συμφωνία θα επέφερε ακόμα ένα μεγάλο πλήγμα στις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν λόγω των συνεπειών της πανδημίας».
 
Τα κράτη – μέλη, συνεχίζει η ανακοίνωση, «θα πρέπει τώρα να επικυρώσουν τη συμφωνία παρόλα τα στενά περιθώρια, έτσι που αυτή να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2021».
 
Όπως αναφέρει, «ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης δήλωσε πως η συμφωνία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Κύπρο λόγω των στενών εμπορικών, επιχειρηματικών, οικονομικών και άλλων σχέσεων που η χώρα μας διατηρεί διαχρονικά με το Ηνωμένο Βασίλειο. Το ΚΕΒΕ έχει ήδη ενημερώσει τα μέλη του για τις βασικές πρόνοιες της συμφωνίας ενώ θα τη μελετήσει σε βάθος μόλις το πλήρες κείμενο γίνει γνωστό για να παρέχει επιπρόσθετη πληροφόρηση στα μέλη του. Στόχος του ΚΕΒΕ είναι να συνεχίσει να βοηθά τις Κυπριακές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που δημιουργούνται από τις νέες συνθήκες που θα ισχύσουν από την αποχώρηση του ΗΒ από την Ενιαία Αγορά παρά τη συμφωνία».
 
Καταλήγοντας το ΚΕΒΕ σημειώνει ότι ,«ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ τόνισε ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να πληροφορεί τις επιχειρήσεις για τις εξελίξεις, όπως εξάλλου έπραττε  τα τελευταία τρία χρόνια, ακόμα και κατά την περίοδο των γιορτών».
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ