Ελληνική: Αποσύρει δάνεια €184 εκατ. στη βάση συμφωνίας για Συνεργατισμό

Στην απόσυρση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων που αποτελούνται από δάνεια, με Τιμή Αναφοράς Περιουσιακού Στοιχείου ύψους €184 εκατ. προχώρησε η Ελληνική Τράπεζα, ενώ έχει προχωρήσει με πληρωμή ύψους €4,5 εκατ. αναφορικά με το σχετικό δικαίωμα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η απόσυρση των περιουσιακών στοιχείων από το πρόγραμμα προστασίας περιουσιακών στοιχείων (το «ΠΠΣ») προβλέπεται από τις πρόνοιες της συμφωνίας του προγράμματος προστασίας περιουσιακών στοιχείων που σύναψαν η Συνεργατική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (πρώην Κυπριακή Συνεργατική Τράπεζα Λτδ) και η Εταιρεία στις 03 Σεπτεμβρίου 2018, ως έχει τροποποιηθεί.

Με βάση τη Συμφωνία ΠΠΣ, εντός 30 ημερών μετά τη δεύτερη επέτειο, η Ελληνική Τράπεζα έχει την επιλογή είτε:

(α) να αποσύρει από το ΠΠΣ περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας €250 εκ. (ή περισσότερα) σύμφωνα με την Τιμή Αναφοράς Περιουσιακού Στοιχείου(με την Τιμή Αναφοράς Περιουσιακού Στοιχείου να αναφέρεται στο ποσό που καλύπτεται σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας ΠΠΣ),

ή (β) να πληρώσει στην Κυπριακή Δημοκρατία (η «ΚΔ») το Πρώτο Δικαίωμα Επιλογής (όπως ορίζεται στη Συμφωνία ΠΠΣ) ύψους €17 εκ.,

ή (γ) να προχωρήσει σε μερική απόσυρση και όπου σε τέτοια περίπτωση η Εταιρεία οφείλει να πληρώσει στην ΚΔ αναλογικά το Πρώτο Δικαίωμα Επιλογής.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική έχει ήδη πληρώσει €15 εκατ. στην Κυπριακή Δημοκρατία το 2019 σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας ΠΠΣ. Η Εταιρεία θα έχει επίσης την επιλογή να αποσύρει περιουσιακά στοιχεία από το ΠΠΣ μετά την τρίτη επέτειο της ημερομηνίας Ολοκλήρωσης (το 2021) ή να πληρώσει στην ΚΔ το Δεύτερο Δικαίωμα Επιλογής.

Η απόσυρση των Αποσυρθέντων Περιουσιακών Στοιχείων από το ΠΠΣ θα αυξήσει τα σταθμισμένα περιουσιακά στοιχεία της Ελληνικής κατά περίπου €64,5εκ., και η υποχρέωση που έχει ήδη αναγνωριστεί έναντι όλων των πληρωμών των δικαιωμάτων (€12,5 εκ.) θα αντιστραφεί και θα αναγνωριστεί στο Λογαριασμό Αποτελεσμάτων της Εταιρείας.
Επιπλέον, η επίπτωση στα εποπτικά κεφάλαια της Εταιρείας θα είναι περιορισμένης σημασίας. Η απόσυρση των ΠΠΣ περιουσιακών στοιχείων θα καταγραφεί κατάλληλα στα Οικονομικά Αποτελέσματα της Εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Δειτε Επισης

Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ