Alpha Bank: Σχέδιο εθελούσιας εξόδου με μέχρι και 65 καθαρούς μισθούς

Νέο Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου προσφέρει η Alpha Bank Cyprus Ltd στους μόνιμους υπαλλήλους της, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και με ημερομηνία αναφοράς την 30η Σεπτεμβρίου 2020. Το Πρόγραμμα, που διαμορφώθηκε μέσα από διάλογο, προβλέπει, μεταξύ άλλων, αποζημίωση με μέγιστο αφορολόγητο ποσό τα €200.000 και πρόσθετα κίνητρα.
 
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο νέο Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου που ανακοίνωσε η Alpha Bank, είναι ήδη πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με το προηγούμενο Πρόγραμμα της Τράπεζας, πριν από 4 έτη.

Η Alpha Bank Cyprus Ltd, με γνώμονα την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού για την ενίσχυση της θέσης της στην κυπριακή αγορά και την παροχή σύγχρονων, ψηφιακών υπηρεσιών προς τους Πελάτες της, προχώρησε στην ανακοίνωση του ολοκληρωμένου Προγράμματος Εθελούσιας Εξόδου. Τονίζεται ότι πρακτικά οι εργαζόμενοι θα λάβουν καθαρά ποσά που συχνά υπερβαίνουν τους 40 μηνιαίους μισθούς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, φτάνουν μέχρι και τους 65 καθαρούς μηνιαίους μισθούς.
 
Στο Προσωπικό που θα συμμετάσχει στο Πρόγραμμα, παρέχεται η επιλογή διατήρησης της Ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για περίοδο 2 ετών από την ημερομηνία αποχώρησης ή μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας του. Η παροχή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα καλύπτει και τα τυχόν υφιστάμενα εξαρτώμενα μέλη. Η Τράπεζα, θα συνεχίσει να καλύπτει το Προσωπικό που θα αποχωρήσει, μέσω του Ομαδικού Σχεδίου Ασφάλειας Ζωής που διατηρεί με ασφαλιστική εταιρεία, για περίοδο 2 ετών από την ημερομηνία αποχώρησης ή μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας του. Επίσης, θα διατηρήσει όλες τις πιστωτικές διευκολύνσεις, τόσο σε σχέση με δάνεια τακτής προθεσμίας που παραχωρήθηκαν με βάση τις Συμβάσεις με την ΕΤΥΚ, όσο και λοιπά δάνεια τακτής προθεσμίας.
 
Η Τράπεζα, επιδιώκοντας την περαιτέρω στήριξη του Προσωπικού, θα συμβληθεί με εξωτερικό σύμβουλο για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών “outplacement services” προκειμένου να βοηθήσει όσους αποχωρούν μέσω του Προγράμματος, για να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, καλύπτοντας όλα τα σχετικά έξοδα.
 
Το Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου της Alpha Bank Cyprus Ltd διαμορφώθηκε με γνώμονα την παροχή των μέγιστων δυνατών διασφαλίσεων για όσους αποχωρήσουν, αλλά και τη διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων ανέλιξης και προοπτικής για το Προσωπικό που θα συνεχίσει να εργάζεται εντός του Οργανισμού. Αποτελεί επίσης σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου της Τράπεζας, με στόχο τη συνέχιση της άριστης εξυπηρέτησης των Πελατών της και την προσφορά σύγχρονων και ανταγωνιστικών προϊόντων, μέσα από σύγχρονα εναλλακτικά δίκτυα και ένα ευρύ πακέτο ψηφιακών λύσεων.

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου