Η Mastercard επεκτείνει το δίκτυο συνεργατών της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας Priceless Planet Coalition

Δελτίο Τύπου  21/10/2020 11:00
Η Mastercard επεκτείνει το δίκτυο συνεργατών της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας Priceless Planet Coalition

Η Mastercard επεκτείνει το δίκτυο συνεργατών της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας Priceless Planet Coalition

Δελτίο Τύπου  21/10/2020 11:00
H Mastercard, ανακοινώνει την επέκταση της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας Priceless Planet Coalition, καλωσορίζοντας μία σειρά νέων συνεργατών από όλο τον κόσμο. Νέοι συνεργάτες της πρωτοβουλίας αποτελούν οι εταιρείες, Archa, Associated Bank, Barclays, BECU, Berkshire Bank, BMO Doconomy, DZ BANK, EedenBull, Finix, Expo 2020, First Hawaiian Bank, Frank Green, Halkbank, HSBC, Network International, Produbanco, SchoolsFirst, Scotiabank, Synchrony, Transcard, WestBAHN, Westpac, 1derful, καθώς και η Eurobank, η οποία αποτελεί τον ελληνικό εταίρο της καινοτόμας πλατφόρμας.

Η κρίση της πανδημίας ανέδειξε την παγκόσμια αλληλεξάρτηση και την ανάγκη συνεργασίας, θέτοντας στο επίκεντρο την ουσιαστική διασύνδεση της προστασίας του περιβάλλοντος, με αυτή της ανθρώπινης υγείας. Η αυξανόμενη συχνότητα δασικών πυρκαγιών, ακραίων καιρικών φαινόμενων και διακυμάνσεων της θερμοκρασίας που παρατηρείται σε παγκόσμια κλίμακα, θέτει ως βασική προτεραιότητα την επένδυση σε καινοτόμες δράσεις και ενέργειες, με στόχο την έμπνευση και δημιουργία συνεργασιών οι οποίες θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Η Priceless Planet Coalition, η οποία έχει ξεκινήσει τις δράσεις της από τον Ιανουάριο του 2020, στοχεύει στην ένωση καταναλωτών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εμπόρων και πόλεων, για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Από τα πρώτα της βήματα, η πρωτοβουλία, έχει προχωρήσει στη δέσμευση για τη φύτευση 100 εκατομμυρίων δέντρων μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, συνάπτοντας συνεργασίες με δύο παγκόσμιους περιβαλλοντικούς οργανισμούς, την Conservation International και  το World Resources Institute (WRI).
Παράλληλα, οι συμμετέχουσες εταιρείες συνεχίζουν να εφαρμόζουν τις δικές τους στρατηγικές βιωσιμότητας, πραγματοποιώντας καμπάνιες κινητοποίησης των πολιτών, οι οποίες στοχεύουν στην περιβαλλοντική αφύπνηση και την υλοποίηση δράσεων που θα υποστηρίξουν τις ενέργειες προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα και από τη δημιουργία νέων καινοτόμων τεχνολογιών.

Για την ενίσχυση και περαιτέρω υποστήριξη των δράσεων της πρωτοβουλίας, η Mastercard ανακοινώνει τη σύσταση μίας Συμβουλευτικής Επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από ειδικούς σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης. Τα μέλη της επιτροπής, θα διασφαλίζουν πως οι δράσεις της πρωτοβουλίας έχουν το μέγιστο δυνατό αντίκτυπο στην προστασία τους περιβάλλοντος, αξιοποιώντας τα πιο σύγχρονα ερευνητικά ευρήματα και δεδομένα.

Η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε σχετικά: «Στη Mastercard, δεσμευόμαστε να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο στη δημιουργία μίας βιώσιμης ψηφιακής οικονομίας, στην οποία οι άνθρωποι, οι κοινωνίες και εν συνόλω ο πλανήτης, θα μπορούν να ευημερούν. Μέσα από τη περιβαλλοντική μας πρωτοβουλία, Priceless Planet Coalition, δημιουργούμε ένα παγκόσμιο δίκτυο επιχειρήσεων και καταναλωτών, οι οποίοι συμμερίζονται τη δέσμευσή μας για ενέργειες που στοχεύουν στο καλό του πλανήτη και που δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας