Ancoria Bank: Μειωμένες ζημιές για το Α’ εξάμηνο του έτους

Μειωμένες ήταν ζημιές που κατέγραψε το εξάμηνο του 2020 η Ancoria Bank Ltd. Σύμφωνα με τ οικονομικά αποτελέσματα του τραπεζικού ιδρύματος, οι ζημιές της μειώθηκαν στο €1,1 εκατ, έναντι ζημιών €2 εκατ την αντίστοιχη περίοδο του 2019. 
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της  τράπεζας, καταγράφηκε σημαντική αύξηση του δανεισμού με τα συνολικά ακαθάριστα δάνεια να αγγίζουν τα €229 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 41% σε ετήσια βάση.
 
Επίσης, παρουσίασε ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια με τον Συνολικό Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (TCR) καθώς και τον Δείκτη Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 (CET1) στο 25%, υπερβαίνοντας σημαντικά τον Δείκτη Συνολικών Κεφαλαιακών Απαιτήσεων του 15,5% συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαιακών απαιτήσεων βάσει του Εποπτικού Ελέγχου και Διαδικασίας Αξιολόγησης (SREP), ο οποίος έχει μειωθεί σε 12,5% για το 2020 ως μέτρο ελάφρυνσης κεφαλαίου λόγω της πανδημίας COVID-19.
 
Η Ancoria Bank επέδειξε ισχυρή πλεονάζουσα ρευστότητα με τις καταθέσεις να φτάνουν τα €261 εκατ., σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 37% σε ετήσια βάση, με τον Δείκτη Κάλυψης Ρευστότητας (LCR) να ανέρχεται στο 549% υπερβαίνοντας κατά πολύ το ελάχιστο εποπτικό όριο του 100%.
 
Επιπρόσθετα, η ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου παρέμεινε εξαιρετική με τον Δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE), όπως αυτά ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών προς συνολικά δάνεια, στο 0%.
 
Εξίσου αποτελεσματική αποτέλεσε η διαχείριση του κόστους λειτουργίας με τον Δείκτη Κόστους προς Έσοδα να συνεχίζει την πτωτική του πορεία και να διαμορφώνεται στο 136% σε σύγκριση με 218% που παρουσίαζε στις 30 Ιουνίου 2019.
 
Παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς που προέκυψαν από την πανδημία, η Ancoria Bank συνέχισε τη θετική της ανάπτυξη, παραμένοντας επικεντρωμένη στον στρατηγικό της στόχο να είναι ένας αξιόπιστος και αποτελεσματικός χρηματοοικονομικός εταίρος στους πελάτες της.
 
Για τον σκοπό αυτό, η Ancoria Bank προχώρησε στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου στις 8 Απριλίου 2020 με επιπλέον €10 εκατ. μέσω της έκδοσης και διάθεσης 20.000 νέων μετοχών στην Ancoria Investments Plc, 100% μέτοχο της Ancoria Bank.
 
Με πλήρη αφοσίωση στο να επαναπροσδιορίζει την τραπεζική πρακτική μέσω της συνεχούς ανάπτυξης της τεχνολογίας και την απόλυτη δέσμευση στις σχέσεις που κτίζει με τους πελάτες της, η Ancoria Bank συνεχίζει την προοδευτική της πορεία με συνετό δανεισμό, σωστή διαχείριση των κινδύνων και ένα πελατοκεντρικό μοντέλο.
 
Η Ancoria Bank Ltd έχει συσταθεί στην Κύπρο από το 2013 ως εταιρεία περιορισμένης ευθύνης σύμφωνα με τον Περί Εταιρειών Νόμο, Κεφ.113.
 

 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»