Μ. Καμμάς: Τεχνολογία, ψηφιακές λύσεις και καινοτομία για την οικονομία του αύριο

Με εργαλεία την τεχνολογία, τις ψηφιακές λύσεις και την καινοτομία οφείλουμε να κτίσουμε την οικονομία του αύριο, σημείωσε κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου ο Γενικός Διευθυντής, Μιχάλης Καμμάς. 
 
Αναφερόμενος στις εξελίξεις του τελευταίου έτους αναφοράς του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, από το περσινό μέχρι το φετινό καλοκαίρι, στάθηκε στην ολοκλήρωση του διετούς προγράμματος προβολής της κυπριακής οικονομίας και του τραπεζικού τομέα σε ΗΠΑ και ΕΕ. Με την ολοκλήρωση του έργου, όπως είπε, τράπεζες μέλη του Συνδέσμου συνήψαν νέες συνεργασίες με ανταποκρίτριες τράπεζες από τις ΗΠΑ για συναλλαγές σε αμερικανικό δολάριο.
 
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται οι θετικές αναφορές στην τελευταία έκθεση της Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε σχέση με όλα όσα έχουν εφαρμόσει και επιτύχει οι κυπριακές τράπεζες, συμπλήρωσε.
 
Σημαντικός σταθμός ήταν και η λειτουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τον περασμένο Νοέμβριο.
 
Η εμφάνιση της πανδημίας 
Μιλώντας για την εμφάνιση της πανδημίας ο κ. Καμμάς είπε ότι, «η πορεία ομαλοποίησης συνθηκών, δεδομένων, παραμέτρων και δεικτών του τραπεζικού μας συστήματος διασαλεύτηκε από το απότομο ξέσπασμα της πανδημίας τόσο σε  παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στη χώρα μας».
 
Όπως εξήγησε, ο Σύνδεσμος Τραπεζών πριν καν την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο, εφάρμοσε πλάνο τηλεργασίας «αξιοποιώντας πλήρως την τεχνολογική υποδομή στην οποία για χρόνια επενδύει, αλλά και την κατάρτιση των στελεχών του οργανισμού, τα οποία από την πρώτη στιγμή συντόνισαν τον ασυνήθιστα μεγάλο φόρτο εργασίας μέσω ψηφιακών λύσεων».
 
Παράλληλα, ο Σύνδεσμος κατά τη διάρκεια του lockdown συντόνισε ενέργειες, «έλαβε και εφάρμοσε κοινές αποφάσεις για το σύνολο των τραπεζών μελών του, στήριξε την οικονομία και την κοινωνία».
 
Επιπρόσθετα, όπως συμπλήρωσε, ο Σύνδεσμος συντόνισε σημαντικές ενέργειες προς ανακούφιση και στήριξη της κυπριακής οικονομίας όπως για παράδειγμα το μέτρο της αναστολής δόσεων δανείων, η αναστολή των διαδικασιών εκποιήσεων και η υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης για την ηλεκτρονική υπογραφή με το υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου