Εποικοδομητική συνάντηση του Χρηματιστηρίου με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020, συνάντηση του Χρηματιστήριου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, στα γραφεία του Υφυπουργείου, μέσα στα πλαίσια ενός διευρυμένου προγράμματος συναντήσεων που πραγματοποιεί το ΧΑΚ με αρμόδιους φορείς και συντελεστές της Αγοράς, για ενημέρωση τους αναφορικά με υπηρεσίες που προσφέρει.

Εκ μέρους του Υφυπουργείου, ήταν παρόντες στη συνάντηση αυτή, ο Υφυπουργός κ. Κυριάκος Κόκκινος και ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Δρ. Στέλιος Χειμώνας.  Εκ μέρους του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Μαρίνος Χριστοδουλίδης, το Μέλος του Συμβουλίου κ. Δημήτρης Κουτσόφτας και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής,  κ. Νίκος Τρυπάτσας.

Ο Υφυπουργός κ. Κόκκινος, παρέθεσε σε συντομία τους σχεδιασμούς του Υφυπουργείου του για ψηφιακή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Δημοσίου, του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και των επιχειρήσεων ευρύτερα σε πολυεπίπεδη θεματολογία, ώστε οι επιχειρήσεις και η χώρα μας γενικά, να εισέλθουν σε νέα επίπεδα καινοτομίας και ψηφιακής αναβάθμισης, για να μπορέσουν να εκσυγχρονιστούν και να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα τους.

Εκ μέρους του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ο Πρόεδρος του κ. Χριστοδουλίδης, επικρότησε την προσπάθεια αυτή που καταβάλλει το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, που αναμφίβολα βρίσκεται στην ορθή κατεύθυνση, για να μπορέσει να εισέλθει η χώρα μας στη νέα ψηφιακή εποχή.  Εκ μέρους του Χρηματιστηρίου, παρατέθηκαν αντίστοιχοι αναπτυξιακοί σχεδιασμοί του Οργανισμού.

Σημαντικό μέρος της συνάντησης αυτής, εστιάστηκε στην πρωτοβουλία που αναπτύσσεται, για εκτενή χρήση των ηλεκτρονικών υπογραφών. Αυτή προωθείται στρατηγικά από το Υφυπουργείο, με στόχο να συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο, στον εκσυγχρονισμό διαδικασιών, στην απλοποίηση τους, καθώς και στη ψηφιοποίηση της λειτουργίας των επιχειρήσεων και αυξημένης χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας από τους πολίτες της χώρας, με όλα τα οφέλη που κάτι τέτοιο θα επιφέρει.

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καινοτομώντας στον τομέα αυτό από το 2012, προσφέρει στην Κύπρο την υπηρεσία απόκτησης ηλεκτρονικής υπογραφής σε ενδιαφερόμενα άτομα, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και εισηγμένες εταιρείες, ως τοπική Αρχή εγγραφής εγγεγραμμένου Παρόχου Υπηρεσιών Εμπιστοσύνης.  Η πρωτοβουλία αυτή του ΧΑΚ, έχει ήδη καταγράψει αρκετά σημαντική απήχηση και σημαντικός αριθμός ενδιαφερόμενων έχουν ήδη αποκτήσει την ηλεκτρονική υπογραφή με αποτέλεσμα να υποβοηθούνται στην εργασία τους, σε απλουστευμένη και ψηφιοποιημένη βάση.  Αυτή η υπηρεσία του ΧΑΚ, προσφέρεται μέσω μίας συγκροτημένης και αποτελεσματικής ομάδας του Οργανισμού, με επαρκή τεχνογνωσία και σε σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.Το Χρηματιστήριο τόνισε στη σύσκεψη αυτή, ότι μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν στο θέμα αυτό, συνδράμοντας ταυτόχρονα με αποτελεσματικό τρόπο στους στόχους που θέτει το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής για την περαιτέρω τεχνολογική ανάπτυξη και υιοθέτηση σύγχρονων εργαλείων, στη νέα ψηφιακή εποχή.

Δειτε Επισης

Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Ξεκαθαρίζει και δίνει το στίγμα πορείας της ΕΚΤ για τα επιτόκια η Λαγκάρντ-Καμία προδέσμευση