H Pepper ολοκλήρωσε τη διαχείριση πακέτου ΜΕX €850 εκατ. της Τρ. Κύπρου

Την ολοκλήρωση του συμβολαίου που είχε με την Τράπεζα Κύπρου για τη διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου ενυπόθηκων μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων (ΜΕΧ) ύψους €850 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισης Pepper. 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το συμβόλαιο, που υπεγράφη τον Ιανουάριο του 2018 με αρχική διάρκεια 30 μηνών και παρατάθηκε μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, αφορούσε ένα χαρτοφυλάκιο με εξασφαλίσεις ακινήτων με μέση καθυστέρηση πέραν των επτά ετών.
 
Μόνο το 2019 η εταιρεία προχώρησε στην επίλυση του 22,3% του συνολικού χαρτοφυλακίου, αποδίδοντας σημαντική αξία στον πελάτη της από τη διαχείριση ενός ιδιαίτερα δύσκολου χαρτοφυλακίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Ο Μαρκ Κάπλαν, επικεφαλής της Pepper Κύπρου, δήλωσε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της διαχείρισης του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου. «Αυτή η επίδειξη των ικανοτήτων μας στην επιτυχή κινητοποίηση της ομάδας σε μια νέα αγορά και η άμεση επίτευξη τέτοιων θετικών αποτελεσμάτων οδήγησε άμεσα σε περαιτέρω συνεργασίες τόσο στην Κύπρο όσο και σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης», πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κάπλαν, οι συνεργασίες αυτές αφορούν τη παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε δύο μεγάλες πωλήσεις δανειακών χαρτοφυλακίων συνολικού ύψους €5 δισ. στην κυπριακή οικονομία μέσω της παροχής υπηρεσιών όχι μόνο σε πέντε από τους έξι ενδιαφερόμενους αγοραστές κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, αλλά και τεχνική βοήθεια στον πωλητή.
 
Παράλληλα, η εταιρεία ολοκλήρωσε ένα έργο €3 εκατ δημιουργώντας μια υποδομή διαχείρισης δανείων ειδικά για την περιοχή και μιας πλατφόρμας διαχείρισης ακινήτων, την Pepper Altas. To σύστημα αυτό τέθηκε σε λειτουργία όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και την Ελλάδα και την Ισπανία, πρόσθεσε.
 
Εξάλλου, η Pepper αναφέρει πως, πέραν της Κύπρου, ενίσχυσε την παρουσία της στην περιοχή με την απόκτηση της ΝΑΙ Hellas που θεωρείται ηγετική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα των ακινήτων, ενώ πήρε άδεια διαχείρισης απαιτήσεων στην Ελλάδα.
 
Ο Φρέιζερ Γκέμελ, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Pepper European Servicing ανέφερε από την πλευρά του πως η σύσταση των δραστηριοτήτων στην Κύπρο και η διαχείριση ενός σημαντικά προβληματικού χαρτοφυλακίου ήταν «στρατηγικά πολύ σημαντική», αφού επέτρεψε στην εταιρεία να δημιουργήσει μια βιώσιμη παρουσία στην περιοχή την οποία στοχεύουμε να μεγαλώσουμε σημαντικά τα ερχόμενα χρόνια».
 
Τέλος, ο Εκτελεστικός Διευθυντής Διεύθυνσης Αναδιάρθρωσης Δανείων και Διαχείρισης Χρεών της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Μουζούρης, χαρακτήρισε τη συνεργασία με την Pepper «πολύ επωφελή».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα που είδαμε σε σχέση με την διαχείριση ενός πολύ απαιτητικού χαρτοφυλακίου ΜΕΧ σε ένα τόσο μικρό διάστημα»,  κατέληξε.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου