Ιωάννης Μάτσης: «Ορισμένοι μέτοχοι δεν συμμερίζονται πλέον το όραμά μου»

InBusinessNews  02/09/2020 12:47
Ιωάννης Μάτσης: «Ορισμένοι μέτοχοι δεν συμμερίζονται πλέον το όραμά μου»

Ιωάννης Μάτσης: «Ορισμένοι μέτοχοι δεν συμμερίζονται πλέον το όραμά μου»

InBusinessNews  02/09/2020 12:47
«Ορισμένοι μέτοχοι δεν συμμερίζονται πλέον το όραμά μου και τις φιλοδοξίες μου για το μέλλον της Τράπεζας. Ως αποτέλεσμα, το Διοικητικό Συμβούλιο και εγώ συμφωνήσαμε ότι θα ήταν προς το συμφέρον της Τράπεζας η διακοπή της προσφοράς των υπηρεσιών μου στην Τράπεζα». Αυτό επισημαίνει ο απερχόμενος CEO της Ελληνικής Τράπεζας, Ιωάννης Μάτσης στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά τους προς τους υπαλλήλους της Τράπεζας, υπογραμμίζοντας πως παραμένει στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου για όσο χρονικό διάστημα θεωρηθεί κατάλληλο για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετάβαση στη νέα Διοίκηση.

RELATED ARTICLESΠαράλληλα, ο κ. Μάτσης εκφράζει την υπερηφάνεια τους για τα επιτεύγματα που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία τριάμισι χρόνια σε συνεργασία με όλους τους υπαλλήλους, υπό την καθοδήγηση και υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Κυπριακής Συνεργατικής Τράπεζας, την απρόσκοπτη ενοποίηση των δύο Τραπεζών μέσα σε ένα χρόνο, την αύξηση κεφαλαίου ύψους €150 εκατ. με την συμμετοχή διεθνών και τοπικών επενδυτών, την επέκταση των σχέσεων με Ανταποκρίτριες Τράπεζες από μία σε τρεις, τη δημιουργία δευτερεύουσας αγοράς εξυπηρέτησης δανείων μέσω της δημιουργίας της APS και την πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου ΜΕΧ στην Κύπρο. Ως το πιο σημαντικό επίτευγμα θεωρεί ότι αναστράφηκαν οι συνολικές ζημιές των €108 εκατ. του 2016 και 2017 σε συνολικά κέρδη €428 εκατ. μεταξύ 2018 και 2019.
  
Τέλος ο κ. Μάτσης μέσω του μηνύματός του ευχαριστεί από καρδιάς, το Διοικητικό Συμβούλιο για την καθοδήγηση και την υποστήριξή του, τους εργαζόμενους της Ελληνικής Τράπεζας καθώς και τους μετόχους, ενώ εύχεται τα καλύτερα για την Τράπεζα και για τον καθένα προσωπικά προς τους υπαλλήλους της Ελληνικής για το μέλλον.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας