Ιωάννης Μάτσης: «Ορισμένοι μέτοχοι δεν συμμερίζονται πλέον το όραμά μου»

«Ορισμένοι μέτοχοι δεν συμμερίζονται πλέον το όραμά μου και τις φιλοδοξίες μου για το μέλλον της Τράπεζας. Ως αποτέλεσμα, το Διοικητικό Συμβούλιο και εγώ συμφωνήσαμε ότι θα ήταν προς το συμφέρον της Τράπεζας η διακοπή της προσφοράς των υπηρεσιών μου στην Τράπεζα». Αυτό επισημαίνει ο απερχόμενος CEO της Ελληνικής Τράπεζας, Ιωάννης Μάτσης στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά τους προς τους υπαλλήλους της Τράπεζας, υπογραμμίζοντας πως παραμένει στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου για όσο χρονικό διάστημα θεωρηθεί κατάλληλο για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετάβαση στη νέα Διοίκηση.

Παράλληλα, ο κ. Μάτσης εκφράζει την υπερηφάνεια τους για τα επιτεύγματα που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία τριάμισι χρόνια σε συνεργασία με όλους τους υπαλλήλους, υπό την καθοδήγηση και υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Κυπριακής Συνεργατικής Τράπεζας, την απρόσκοπτη ενοποίηση των δύο Τραπεζών μέσα σε ένα χρόνο, την αύξηση κεφαλαίου ύψους €150 εκατ. με την συμμετοχή διεθνών και τοπικών επενδυτών, την επέκταση των σχέσεων με Ανταποκρίτριες Τράπεζες από μία σε τρεις, τη δημιουργία δευτερεύουσας αγοράς εξυπηρέτησης δανείων μέσω της δημιουργίας της APS και την πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου ΜΕΧ στην Κύπρο. Ως το πιο σημαντικό επίτευγμα θεωρεί ότι αναστράφηκαν οι συνολικές ζημιές των €108 εκατ. του 2016 και 2017 σε συνολικά κέρδη €428 εκατ. μεταξύ 2018 και 2019.
  
Τέλος ο κ. Μάτσης μέσω του μηνύματός του ευχαριστεί από καρδιάς, το Διοικητικό Συμβούλιο για την καθοδήγηση και την υποστήριξή του, τους εργαζόμενους της Ελληνικής Τράπεζας καθώς και τους μετόχους, ενώ εύχεται τα καλύτερα για την Τράπεζα και για τον καθένα προσωπικά προς τους υπαλλήλους της Ελληνικής για το μέλλον.

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
16α IN Business Awards: Σε εξέλιξη η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ