Ο Κωνσταντίνος Λοϊζίδης από την AstroBank στην Ελληνική;

Eπιλογή της Ελληνικής Τράπεζας για τη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή , σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, είναι ο Κωνσταντίνος Λοϊζίδης.

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Διευθύνων Σύμβουλος της AstroBank, αποτελεί την επιλογή για την αναπλήρωση του Ιωάννη Μάτση ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από CEO της Ελληνικής. 

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Λoϊζίδη ο οποίος αρκέστηκε να δηλώσει πως δεν έχει ενώπιον του συκγκεκριμένη πρόταση από επίσημο όργανο της Ελληνικής Τράπεζας.

Βιογραφικό
Ο Κωνσταντίνος Λοϊζίδης είναι κάτοχος πτυχίου Bsc από το Imperial College of Science and Technology (1979) και MBA από το Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ) (1981). Προσλήφθηκε στην Bankers Trust Co στη Νέα Υόρκη (1981-1996) απευθείας από το MIT. Ανελίχθηκε σε Διευθύνοντα Σύμβουλο και διετέλεσε επικεφαλής των τμημάτων Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής και της European Telecoms. Διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στην επενδυτική τραπεζική, στις κεφαλαιαγορές, στη χρηματοδότηση έργων & εμπορικών συναλλαγών, στη χρηματοδότηση αεροσκαφών και στις ιδιωτικοποιήσεις τηλεπικοινωνιών στην Ανατολική Ευρώπη.

Πρώην Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας (1996-2005), της δεύτερης μεγαλύτερης Κυπριακής Τράπεζας σήμερα. Παράλληλα με την Ελληνική Τράπεζα, διετέλεσε Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών (2003-2005). Ίδρυσε την Aepias Ltd (2005), μια περιφερειακή εταιρεία επενδύσεων με γραφεία στην Αθήνα και Λευκωσία, με πελάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Εντάχθηκε στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς το 2007. Ιδρυτής και πρώην Πρόεδρος και Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς Αιγύπτου.

Από το 2011 έως το 2019 υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και επικεφαλής των Non-Core Assets and International Banking. Έχει διατελέσει πρόεδρος ή μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σε αριθμό εισηγμένων Εταιρειών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Υπήρξε ενεργός μέλος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Ασφαλίσεων του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, με έδρα το Παρίσι (2001-2012) και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΜΙΤ για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότια Ασία (από το 2010).

Δειτε Επισης

Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
16α IN Business Awards: Σε εξέλιξη η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ