Τρ. Κύπρου: Θα ήταν καταστροφικό ένα δεύτερο 2013

InBusinessNews  13/07/2020 16:43
Τρ. Κύπρου: Θα ήταν καταστροφικό ένα δεύτερο 2013

Τρ. Κύπρου: Θα ήταν καταστροφικό ένα δεύτερο 2013

InBusinessNews  13/07/2020 16:43

Μιλώντας στο Παγκύπριο Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου Βύρωνας Βύρωνος έστειλε μήνυμα πως το Συγκρότημα θα συνεχίσει να στηρίζει τις βιώσιμες επιχειρήσεις της Κύπρου.

RELATED ARTICLES

Αφού αναφέρθηκε στην κατάσταση της κυπριακής οικονομίας πριν το κορωνοϊό, τόνισε πως η σωστή διαχείριση της πανδημίας από πλευράς κυβέρνησης, βοήθησε και τις τράπεζες να συνεχίσουν να στηρίζουν τις βιώσιμες επιχειρήσεις του τόπου.

Η κατάσταση της οικονομίας πριν τον κορωνοϊό

«Στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις βιώσιμες επιχειρήσεις του τόπου. Το νέο περιβάλλον δεν είναι το ίδιο και θα πρέπει οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Πρέπει σίγουρα να επενδύσουν στη τεχνολογία. Θα πρέπει να γίνει μια εις βάθος αξιολόγηση των δεδομένων κάθε επιχείρησης για τη χρηματοδότηση τους», είπε.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο κ. Βύρωνος ανέφερε πως ένα δεύτερο 2013 θα ήταν καταστροφικό για τον τόπο μας.

«Ως Τράπεζας Κύπρου, βλέπουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Πρέπει να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα κάθε επιχείρησης.Η δημιουργία νέας γενιάς κόκκινων δανείων δεν θα κάνει καλό σε κανένα. Δεν μπορούμε χωρίς επαρκή στοιχεία να προβλέψουμε τις μελλοντικές ταμειακές ροές των επιχειρήσεων», ανέφερε.

Καταλήγοντας ανέφερε πως στην Τράπεζα Κύπρου έδωσαν πέραν των €450 εκατ. νέα δάνεια το πρώτο τρίμηνο του 2020 καλώντας τις βιώσιμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν όλα τα δανειστικά εργαλεία του Συγκροτήματος.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας