Στεγαστικό σχέδιο Τρ. Κύπρου με επιδότηση επιτοκίου από την Κυβέρνηση

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο στήριξης της κυπριακής οικονομίας και των νοικοκυριών, συμμετέχει στο κυβερνητικό Σχέδιο επιδότησης επιτοκίων για νέα στεγαστικά δάνεια, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 27 Μαΐου  2020, και με άμεση ισχύ δέχεται αιτήσεις από δικαιούχους.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, σύμφωνα με τους όρους του Σχεδίου όπως ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών (σχετικές λεπτομέρειες παρατίθενται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στο σύνδεσμο http://mof.gov.cy ), νέα στεγαστικά δάνεια ύψους μέχρι €300.000 που εγκρίθηκαν ή θα εγκριθούν από την 1/3/2020 μέχρι 31/12/2020 με σκοπό την ιδιοκατοίκηση (αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας) είναι επιλέξιμα για επιδότηση επιτοκίου μέχρι 1,5% για περίοδο τεσσάρων ετών. Εξαιρούνται στεγαστικά δάνεια των οποίων το επιτόκιο επιχορηγείται με άλλα σχέδια της κυβέρνησης.

Οι πελάτες της Τράπεζας που έχουν ήδη λάβει στεγαστικό δάνειο και είναι δυνητικά δικαιούχοι κρατικής επιδότησης, με βάση τις προϋποθέσεις του Σχεδίου, καλούνται όπως συμπληρώσουν και υποβάλουν δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής καθώς και να προσκομίσουν βεβαίωση από το Τμήμα Φορολογίας των φορολογικών οφειλών τους -για διευθετημένες ή σε ρύθμιση-  προς την Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με τον όρο που έχει τεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για επανεκκίνηση της οικονομίας, η Τράπεζα Κύπρου προσφέρει ειδικό στεγαστικό δάνειο με την ονομασία «Στεγαστικό Restart», που είναι εναρμονισμένο με τις πρόνοιες του Σχεδίου με σκοπό την απλοποίηση των διαδικασιών επιδότησης.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας, στο τηλεφωνικό κέντρο της 1Bank στο 800 00 800 καθώς και στην ιστοσελίδα της Τράπεζας:
https://www.bankofcyprus.com.cy/home-gr/loans_gr/housing_gr/restart-stegastiko-daneio/


 

Δειτε Επισης

DHL Express Κύπρου: Η συνεργασία με Yellow Applications για το λογισμικό Exelsys HCM-Ορόσημο για την εταιρεία
Δωρεάν υπηρεσίες και μειωμένες χρεώσεις από την Ελληνική Τράπεζα για τους πελάτες της
Η νέα γραφειακή ανάπτυξη αξίας 3,5 εκατ. ευρώ στη Λάρνακα-Πού χωροθετείται και τι θα περιλαμβάνει
Bowling Boutique Bar & Grill: Ο νέος χώρος bowling που αφίχθηκε στην Έγκωμη (photos)
Φ. Στασόπουλος: Από πού πηγάζει η αύξηση κερδοφορίας της Ελληνικής-Θετική εξέλιξη η συμμετοχή της Eurobank
Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
Οι επενδύσεις που σχεδιάζουν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες έως το 2026 και η θέση της Κύπρου
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
Eurobank Hub: Εκεί που κτυπά η καρδιά της τράπεζας και κτίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ομίλου (pics)