Οι μαθητές θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στα χρηματοοικονομικά

Τις βάσεις για επέκταση του προγράμματος παρουσιάσεων του Κυπριακού Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus),  για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό σε λύκεια βάζει η επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου παρουσιάσεων το προηγούμενο διάστημα. Όπως, μάλιστα, προκύπτει, οι μαθητές θέλουν να μάθουν περισσότερα για τα χρηματοοικονομικά και σε ευρύτερο πλαίσιο.
 
Από τους 700 συνολικά μαθητές που παρακολούθησαν τις τέσσερις θεματικές ενότητες «Οικονομικός Προγραμματισμός», «Δανεισμός»,  «Χρηματοοικονομικός Τομέας» και «Αποταμίευση & Επενδύσεις», οι 300 απάντησαν σε ερωτήσεις, μεταφέροντας τις απόψεις τους για το περιεχόμενο των παρουσιάσεων.
 
Στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι μαθητές βρήκαν τις παρουσιάσεις εξαιρετικές και πολύ ενδιαφέρουσες.
 
 
Ένας μεγάλος αριθμός μαθητών (110) δήλωσαν ότι μετά τις παρουσιάσεις οι γνώσεις τους γύρω από χρηματοοικονομικά θέματα έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ, ενώ 80 μαθητές απάντησαν πολύ.
 
 
Σε ότι αφορά τις χρηματοικονομικές ενότητες, οι οποίες καλύφθηκαν και τις προτιμήσεις των παιδιών, 140 μαθητές δήλωσαν ότι βρήκαν πιο ενδιαφέρουσα τη θεματική "Αποταμίευση & Επενδύσεις", 100 ανέφεραν ως πιο ενδιαφέρον τον "Οικονομικό προγραμματισμό", 90 παιδιά προτιμούν την ενότητα "Δανεισμός" ενώ 70 μαθητές αξιολόγησαν ως πιο ενδιαφέρον τον "Χρηματοοικονομικό τομέα".
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλάνα του Συνδέσμου βρίσκεται και η προσθήκη και νέων θεματικών ενοτήτων με την επανέναρξη του προγράμματος από τη νέα σχολική χρονιά. Σε ερώτηση για το ποιές άλλες ενότητες θα είχε ενδιαφέρον να παρουσιαστούν στο μέλλον, 170 παιδιά απάντησαν "Διαχείριση Χαρτοφυλακίου" (Portfolio Management), 80 αναφέρθηκαν στο Fintech, 90 "Τράπεζες και Ασφαλιστικές Εταιρείες", ενώ άλλα 80 παιδιά απάντησαν "Καριέρα" (Career Develpment). 
 
 
Υπενθυμίζεται ότι στόχος του προγράμματος είναι η παρουσίαση των βασικών χρηματοοικονομικών εννοιών από μέλη του Συνδέσμου, σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών λυκείων με σκοπό την προετοιμασία τους για χρηματοοικονομικές επιλογές και διαδικασίες, για τις οποίες θα κληθούν μελλοντικά ως ενήλικες να λάβουν αποφάσεις.
 
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα έτρεξε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus), με την υποστήριξη και την άδεια του Υπουργείου Παιδείας.
 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)