Ελληνική: Oι τρεις ισχυροί του νέου ΔΣ

Η Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ (η «Τράπεζα») ανακοινώνει ότι, μετά την 46η Ετήσια Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας συνήλθε και εξέλεξε τους:
 
-Δρα Ευριπίδη Α. Πολυκάρπου, ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας
-Marco Comastri, ως Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας,
-Stephen John Albutt, ως Ανώτερο Ανεξάρτητο Σύμβουλο. 
 
Στην ουσία μόνο ο Ευριπίδης Πολυκάρπου διατήρησε τη θέση του καθώς προέκυψαν νέος Αντιπρόεδρος και Ανώτερος Ανεξάρτητος Σύμβουλος.
 
Αναλυτικά:
 
ΔΡ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
 
Γεννήθηκε το 1962. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο University of Colorado, Denver (B.Sc.) και στο National University, San Diego (M.B.A. in Financial Management) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατέχει Διδακτορικό Τίτλο (Ph.D.) στην Εκπαιδευτική Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Middlesex (Ηνωμένο Βασίλειο).Εκλέγηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 28 Μαΐου 2014. Διετέλεσε Ανώτερος Ανεξάρτητος Σύμβουλος από τις 27 Ιανουαρίου 2015 μέχρι τις 28 Αυγούστου 2019. Από τις 24 Μαΐου 2017 μέχρι τις 11 Ιουλίου 2018 εκπλήρωνε τα καθήκοντα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Εκλέγηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 28 Αυγούστου 2019. Είναι Πρόεδρος των Επιτροπών Αμοιβών και Διορισμών / Εσωτερικής Διακυβέρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. 
 
MARCO COMASTRI ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
 
Γεννήθηκε το 1960. Σπούδασε Μηχανολογική Μηχανική (Πτυχίο) στο Πανεπιστήμιο της Πίζας στην Ιταλία.Ξεκίνησε την καριέρα του το 1986 στην Italimpianti στην Ιταλία. Το 1987, εντάχθηκε στην IBM Ιταλίας, όπου εργάστηκε μέχρι το 1996 ως Μηχανικός Συστημάτων, Αντιπρόσωπος Πωλήσεων, Chief of Staff του Γενικού Διευθυντή Χώρας και Διευθυντής Καταστήματος Πωλήσεων σε Ασφαλιστικές Εταιρείες. Από το 1997 μέχρι το 2003, εντάχθηκε στην IBM EMEA, με βάση το Παρίσι, τη Βιέννη και το Μιλάνο, ως Διοικητικός Σύμβουλος Λογισμικών και ακολούθως Αντιπρόεδρος Λογισμικών / Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Τεχνολογίας.Το 2003, έγινε Διευθυντής Χώρας της Microsoft Ιταλίας πριν μετακινηθεί στην Τουρκία το 2007, για να ενταχθεί στη Microsoft MEA ως Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Υπηρεσιών. Το 2010-11, διετέλεσε για σχεδόν ένα χρόνο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Postecom, μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών πληροφορικής στα Ιταλικά Ταχυδρομεία. Στο τέλος του 2011, εντάχθηκε στη CA Technologies ως Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Περιοχής EMEA, με βάση την Ελβετία. Μετά την εξαγορά της εταιρείας από τη Broadcom, αποχώρησε από την τελευταία και από τον Απρίλιο του 2019 συμβουλεύει μία μεγάλη εταιρεία Ιδιωτικών Κεφαλαίων για θέματα δέουσας επιμέλειας. Εκλέγηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 28 Αυγούστου 2019. Είναι Μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και Διορισμών / Εσωτερικής Διακυβέρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.
 
STEPHEN JOHN ALBUTT ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
 
Γεννήθηκε το 1968. Αποφοίτησε από το Wesley College στο Perth της Αυστραλίας και σπούδασε Εμπορικά (Bachelor of Commerce) στο University of Western Australia. Είναι Εγκεκριμένος Λογιστής – Μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales από το 1994. Διορίστηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 και Ανώτερος Ανεξάρτητος Σύμβουλος στις 28 Αυγούστου 2019. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και Μέλος της Επιτροπής Αμοιβών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.
 
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου