Ευρ. Πολυκάρπου: Η Ελληνική έδρασε άμεσα στην κρίση

H πανδημία του κορωνοϊού επέφερε σοκ στην παγκόσμια και στην κυπριακή οικονομία ανέφερε σε χαιρετισμό του στην 20η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ευριπίδης Πολυκάρπου.

«Δράσαμε άμεσα, αναγνωρίζοντας και αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες μας έναντι στην κοινωνία. Το σχέδιο επιχειρησιακής συνέχειας τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή. Μειώθηκε το δίκτυο καταστημάτων μας, πήραμε όλα τα μέτρα προστασίας και αναπτύξαμε την ηλεκτρονική τραπεζική», είπε.

Τα αποτελέσματα του 2019 με κέρδος €108,4 εκ. επιβεβαιώνουν σύμφωνα με τον κ. Πολυκάρπου την απόφαση τους να προχωρήσουν στην εξαγορά της πρώην Συνεργατικής.

«Οι δραστηριότητες μας ενισχύθηκαν σημαντικά. Σε μια διευρυμένη πελατειακή βάση, ενισχύσαμε τη κεφαλαιακή μας θέση που ξεπερνά κατά πολύ τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις και το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ρόλος μας ως μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας είναι η συνεισφορά μας στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Θέλουμε να στηρίξουμε τους βιώσιμους πελάτες μας να ανταπεξέλθουν σε αυτή την πρωτοφανή κρίση. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ναι μεν μειώθηκαν, αλλά συνεχίζουν να είναι ψηλά και δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθούν. Εργαζόμαστε διεξοδικά εξετάζοντας αρκετές λύσεις για την περαιτέρω μείωση τους», ανέφερε.

Παράλληλα πρόσθεσε πως θέλουν οι πελάτες τους να κάνουν τις συναλλαγές τους, εύκολα γρήγορα και με ασφάλεια.

«Θέλουμε να προχωρήσουμε στην απλοποίηση των διαδικασιών προς όφελος των πελατών μας αλλά και στην τάχιστη μετάβαση των πελατών μας στα ηλεκτρονικά κανάλια εξυπηρέτησης. Θέλουμε να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος. Ευχαριστούμε το αφοσιωμένο προσωπικό της Ελληνικής που κάνει τους σχεδιασμούς μας πραγματικότητα. Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας για σταθερή και βιώσιμη κερδοφορία. Πάντοτε με σεβασμό στα συμφέροντα των πελατών μας, των μετόχων μας και της κυπριακής οικονομίας», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)