Δημόσια επενδυτική εταιρεία ψάχνει το φιλί της ζωής

Σύμφωνα με έκθεση των ανεξάρτητων ελεγκτών της KPMG Κύπρου η δημόσια εταιρεία Actibond Growth Public στο έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, απώλεσε πέραν του 50% του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου της και με βάση τις  πρόνοιες του Άρθρου 169ΣΤ του περί Εταιρειών Νόμου Κεφάλαιο 113, το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να προχωρήσει στη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για να εξεταστεί αν πρέπει να διαλυθεί η Εταιρεία ή αν πρέπει να ληφθεί οποιοδήποτε άλλο μέτρο. 
 
Η εταιρεία σε ανακοίνωση της αναφέρει πως λόγω των συνθηκών που επικρατούν και των επίσημων διαταγμάτων που είναι σε ισχύ ως αποτέλεσμα της πανδημίας του Covid-19, το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει ορίσει επίσημη ημερομηνία σύγκλησης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνέλθει εκ νέου προς σχετική απόφαση, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και τα επίσημα διατάγματα, η οποία και θα ανακοινωθεί προς το επενδυτικό κοινό και τους μετόχους της Εταιρείας.
 
Παρά τη σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων της Εταιρείας κατά το έτος αναφοράς σε σχέση με το προηγούμενο έτος (2019: Κέρδος €55.579, 2018: Zημιά €4.028), η μέχρι σήμερα εξέλιξη της Εταιρείας,, τα οικονομικά της αποτελέσματα και η οικονομική της θέση όπως παρουσιάζονται στις οικονομικές καταστάσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν ικανοποιητικά.
 
Η πανδημία του Covid-19 έχει δημιουργήσει έντονη οικονομική αβεβαιότητα και αύξηση των διακυμάνσεων στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων. Σε σχέση με το 2020, η Εταιρεία δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις σε σχέση με την πορεία των επενδύσεων της και ως εκ τούτου έχει εκδώσει προειδοποίηση κέρδους/ζημιάς για το 2020, αναφέροντας ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις παγκόσμιες χρηματαγορές λόγω της πανδημίας έχει επηρεάσει αρνητικά την επενδυτική δραστηριότητα
 
 Ενημέρωση μετόχων για τις Γενικές Συνελεύσεις
 
Οι μέτοχοι της Εταιρείας θα ειδοποιηθούν αναφορικά με την Ετήσια και Έκτακτη Γενική Συνέλευση, μέσω ανάρτησης σχετικής ανακοίνωσης της Εταιρείας στον ιστότοπο www.7qfs.com, στον ιστότοπο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (www.cse.com.cy), καθώς επίσης και μέσω ειδικής δημοσίευσης στον ημερήσιο τύπο. Σύμφωνα των σχετικών προνοιών του περί Εταιρειών Νόμου, δε θα γίνει ξεχωριστή αποστολή της ειδοποίησης σε κάθε μέτοχο της Εταιρείας.
 
Η κύρια δραστηριότητα της Εταιρείας, που δεν έχει αλλάξει από τον προηγούμενο χρόνο, είναι η διεξαγωγή εργασιών εταιρείας επενδύσεων κλειστού τύπου (closed-end investment company). 
 
 
 

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου