H Mastercard, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και ο Wellcome χορηγούν 20 εκατ. κατά του κορωνοϊού

Οι τρείς εταίροι της πρωτοβουλίας COVID-19 Therapeutics Accelarator, η Mastercard, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Wellcome, ανακοινώνουν χορηγία συνολικής αξίας 20 εκατομμύριών δολαρίων, για τη χρηματοδότηση κλινικών μελετών με στόχο την εύρεση και ανάπτυξη θεραπειών καταπολέμησης της επιδημίας του κορωνοϊού. Οι επιχορηγήσεις διατίθενται στα Πανεπιστήμια της Ουάσιγκτον και της Οξφόρδης, καθώς και στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό La Jolla Institute, και σηματοδοτούν τις τρείς πρώτες επενδύσεις του COVID-19 Therapeutics Accelerator. 

Οι δύο από τις τρείς επιστημονικές επενδύσεις των εταίρων, αυτές στα Πανεπιστήμια της Ουάσιγκτον και της Οξφόρδης, θα διατεθούν για τη διερεύνηση φαρμάκων με γνωστές αντιικές ιδιότητες, που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ελονοσίας καθώς και για ρευματολογικές παθήσεις. Συγκεκριμένα, οι δοκιμές θα αναζητήσουν εάν η υδροξυχλωροκινη και η χλωροκίνη, μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως προληπτική θεραπεία, πριν και μετά την έκθεση στον COVID-19.

Το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, αναμένεται να διεξάγει έρευνα σε 2.000 ασυμπτωματικούς άντρες και γυναίκες, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με ασθενείς διαγνωσμένους με τον ιό COVID-19, για τη διερεύνηση της ίασης ασυμπτωματικών ασθενών που έχουν επιβεβαιωμένα εκτεθεί στον ιό. Επιπλέον, η μονάδα MORU του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, θα διενεργήσει έρευνα σε 40.000 εργαζόμενους στις ομάδες υψηλού κινδύνου στην Ασία και στην Ευρώπη, δηλαδή σε όσους εργάζονται στο χώρο της υγείας και της περίθαλψης, με στόχο την εύρεση φαρμάκων για τη προστασία του εργατικού δυναμικού που εκτίθεται περισσότερο στον ιό.

Εκτός από τη χρηματοδότηση διαδικασιών εξέτασης και ανεύρεσης φαρμάκων, οι τρείς εταίροι αναμένεται να χορηγήσουν το ποσό των 1.73 εκατομμυρίων δολαρίων στο La Jolla Institute, για τη σύσταση ερευνητικής κοινοπραξίας με το όνομα CoVIC, αποβλέποντας στη δημιουργία ανοσοθεραπείας για τον κορωνοϊό. Η συγκεκριμένη επιχορήγηση, επιδιώκει τη διασύνδεση επιστημονικών ομάδων από όλο τον κόσμο, για τη μελέτη και ανάλυση αντιβιοτικών, την ανταλλαγή δεδομένων καθώς και την εξέταση νέων θεραπευτικών ενώσεων.

Τέλος, κυβερνητικοί και φιλανθρωπικοί οργανισμοί ανακοίνωσαν πρόσφατα την συνεργασία τους με τον COVID-19 Therapeutics Accelerator, ενισχύοντας τις προσπάθειες των τριών εταίρων. Η πρωτοβουλία του Chan Zuckenberg δεσμεύτηκε για τη παροχή 25 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου διέθεσε 40 εκατομμύρια λίρες την προηγούμενη εβδομάδα.
 
Οι νέες συνεργασίες, και τα πρόσθετα κεφάλαια που αυτές επιφέρουν, αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τις δράσεις της πρωτοβουλίας για ταχύτερη δημιουργία και αξιολόγηση φαρμακευτικών και βιολογικών παρασκευασμάτων, με σκοπό την άμεση θεραπεία ασθενών που πάσχουν από τον ιό COVID-19.

Ο Mike Forman, vice chairman της Mastercard δήλωσε σχετικά:Οι επιχορηγήσεις που ανακοινώνουμε, αποτελούν ένα πολύ σημαντικό βήμα της πρωτοβουλίας και των δεσμεύσεων μας, για την εύρεση και ανάπτυξη θεραπειών με στόχο την αντιμετώπιση του COVID-19. Για να έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε θεραπευτικές λύσεις απέναντι στην πανδημία, δίνοντας έμφαση στην προστασία των ευπαθών ομάδων, χρειάζεται να επιταχύνουμε τις διαδικασίες έρευνας και ανάπτυξης, μέσα από μία συντονισμένη επενδυτική προσπάθεια που θα προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα, τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και τις κυβερνήσεις. Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή νέων οργανισμών, οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν τους απαραίτητους πόρους που χρειαζόμαστε, με στόχο να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή τη κρίση.

Ο Mark Suzman chief executive officer του Bill & Melinda Gates Foundation ανέφερε σχετικά: “Οι επιχορηγήσεις που δίνονται στα συγκεκριμένα ιδρύματα, τα οποία ηγούνται στο χώρο δραστηριοποίησης τους, θα διευρύνουν τις γνώσεις μας σχετικά με τα υπάρχοντα φάρμακα και αντιβιοτικά και τον τρόπο που μπορούν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας που βιώνουμε. Οι πρώτες επενδύσεις που πραγματοποιούνται μέσα από τον COVID-19 Therapeutics Accelerator, θα μας επιτρέψουν να διαπιστώσουμε με ακρίβεια τις πιθανές λύσεις που θα παραχθούν μέσα από τις μελέτες. H αντιμετώπιση της πανδημίας θα επέλθει μέσα από την έγκυρη επιστημονική γνώση και την ανταλλαγή δεδομένων.”

Ο Nick Cammack, COVID-19 Therapeutics Accelerator Lead του Wellcome, συμπληρωσε:  “Η επένδυση κεφαλαίων στην έρευνα, αποτελεί τη μοναδική στρατηγική για την αντιμετώπιση του COVID-19 σε παγκόσμια κλίμακα. Τα φάρμακα, τα εμβόλια και τα διαγνωστικά τεστ, είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσουμε να τερματίσουμε αυτή τη πανδημία, και να αποτρέψουμε τη πιθανότητα να συμβεί ξανά στο μέλλον. Τώρα είναι η στιγμή για να αξιολογήσουμε αν τα υπάρχοντα φάρμακα μπορεί να είναι ασφαλή και επιδραστικά. Καλούμε όσους το επιθυμούν, να συμμετέχουν σε αυτή τη παγκόσμια, συνεργατική προσπάθεια. Η επένδυση κεφαλαίων στην πρωτοβουλία είναι απαραίτητη, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία αυτή τη πανδημία.”
 

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Η μετατροπή νομισμάτων στη νέα eFx convert εποχή
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος