Η ΕΤΥΚ επαινεί AstroBank και Εθνική Ασφαλιστική για την αντιμετώπιση του προσωπικού τους

  02/04/2020 20:03
Η ΕΤΥΚ επαινεί AstroBank και Εθνική Ασφαλιστική για την αντιμετώπιση του προσωπικού τους

Η ΕΤΥΚ επαινεί AstroBank και Εθνική Ασφαλιστική για την αντιμετώπιση του προσωπικού τους

  02/04/2020 20:03
Με σημερινή ανακοίνωσή της η συντεχνία των τραπεζικών υπαλλήλων, ΕΤΥΚ, επαινεί την AstroBank και την Εθνική Ασφαλιστική επειδή κάλυψαν το σύνολο του μισθού των υπαλλήλων τους που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Μάλιστα η συντεχνία κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην AstroBank για την παραχώρηση σε όσους υπαλλήλους της δουλεύουν στα ταμία των υποκαταστημάτων της, το επιπλέον ποσό των €250, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

RELATED ARTICLES


Συγκεκριμένα, μετά τη διευκρινιστική δήλωση της Υπουργού Εργασίας, κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου, σύμφωνα με την οποία οι Τράπεζες εξαιρούνται των επιδοτήσεων Αναστολής Εργασιών αλλά οι τραπεζικοί υπάλληλοι είναι δικαιούχοι των επιδομάτων για ευάλωτες ομάδες, η ΕΤΥΚ κάλεσε με ανακοίνωσή της, τις τράπεζες να ακολουθήσουν την υπεύθυνη στάση που έχουν επιδείξει στο θέμα αυτό οι διοικήσεις της AstroBank και της Εθνικής Ασφαλιστικής, καλύπτοντας το σύνολο του μισθού των υπαλλήλων που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Παράλληλα η ΕΤΥΚ καλεί τους τραπεζικούς υπαλλήλους που βάσει των διαταγμάτων, είτε ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, είτε είναι δικαιούχοι των άλλων επιδομάτων που έχουν εξαγγελθεί (πχ φροντίδας ανήλικων παιδιών) να προχωρήσουν με τις αιτήσεις τους.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από την ΕΤΥΚ και στην απόφαση της Διοίκησης της AstroBank, να παραχωρήσει σε όσους υπαλλήλους της δουλεύουν στα ταμία των υποκαταστημάτων της, το επιπλέον ποσό των €250, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Το ποσό αυτό αποτελεί μια συμβολική επιβράβευση για τις προσπάθειές που καταβάλουν καθημερινά, κάτω  από αντίξοες συνθήκες, συνεχίζοντας να εξυπηρετούν τους πολίτες συμβάλλοντας ουσιαστικά στον αγώνα για να κρατηθεί η οικονομία και η κοινωνική συνοχή του τόπου ζωντανή.

Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες είναι ιδιαίτερα σημαντικό από τους εργοδότες και ιδιαίτερα τους μεγάλους οργανισμούς να επιδείξουν, πέραν από την κοινωνική τους ευαισθησία για το σύνολο των συμπολιτών και της κοινωνίας μας, ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό για το ίδιο το προσωπικό τους, το οποίο αποτελεί το πολυτιμότερο περιουσιακό τους στοιχείο.
Μόνο με συλλογικότητα και αλληλεγγύη θα μπορέσουμε ως κοινωνία να κρατηθούμε όρθιοι και να καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτή τη δύσκολη μάχη.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας