5+1 διευκρινίσεις για την αναστολή καταβολής δόσεων και τόκων

5+1 διευκρινίσεις για την αναστολή καταβολής δόσεων και τόκων

5+1 διευκρινίσεις για την αναστολή καταβολής δόσεων και τόκων

Τραπεζικές πηγές που μίλησαν στο InBusinessNews έδωσαν διευκρινίσεις σχετικά με τη δυνατότητα αναστολής καταβολής δόσεων και τόκων για περίοδο μέχρι 9 μηνών από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

RELATED ARTICLES


Μεταξύ όλων όπως μας ανέφεραν ισχύουν τα ακόλουθα:

-Δικαιούχοι είναι όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που ήταν συνεπείς στις δανειακές υποχρεώσεις τους

-Οι δανειολήπτες μπορούν να κάνουν χρήση του εργαλείου αναστολής δόσεων για περίοδο από 1 μέχρι 9 μήνες. Δηλαδή υπάρχει η ευχέρεια κάποιος να υποβάλει αίτηση τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο και να μην καταβάλλει δόσεις και τόκους για 6 ή 3 μήνες

-Δεν υπάρχει ευχέρεια να καταβάλλει κάποιους μόνο τη δόση ή μόνο τους τόκους

-Αν κάποιος κατέβαλλε 10 ετήσιες δόσεις το χρόνο στην τράπεζα κατατάσσεται στην κατηγορία των εξυπηρετούμενων δανείων.

-Αν κάποιος έκανε αναδιάρθρωση το δάνειο και κατέβαλλε κανονικά μετά τις δόσεις του για περίοδο 11 μηνών θεωρητικά δεν δικαιούται να υποβάλει αίτηση καθώς το δάνειο του είναι ακόμη στην κατηγορία των μην εξυπηρετούμενων δανείων αφού θα πρέπει να περάσουν 12 μήνες για να γίνει εξυπηρετούμενο το δάνειο. Ωστόσο είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε τράπεζας να κάνει αποδεκτή την αίτηση.

-Ο τρόπος καταβολής των τόκων που δεν θα πληρωθούν άμεσα θα είναι προϊόν συμφωνίας της τράπεζας και των δανειοληπτών. Μπορεί κάποιος δηλαδή να επιλέξει την καταβολή τους μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2020 και να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου του κατά 9 μήνες. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του κάθε πελάτη.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας