Πετρίδης: Προς νέο δανεισμό για αντιμετώπιση Κορωνοϊού

InBusinessNews  30/03/2020 12:12
Πετρίδης: Προς νέο δανεισμό για αντιμετώπιση Κορωνοϊού

Πετρίδης: Προς νέο δανεισμό για αντιμετώπιση Κορωνοϊού

InBusinessNews  30/03/2020 12:12
Σε δηλώσεις του στη μεσημβρινή ζώνη του ΑLPHA ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε πως πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μην πτωχεύσουν εταιρείες και να υπάρξουν μαζικές απολύσεις.

RELATED ARTICLES


«Λόγω της απρόβλεπτης κατάστασης όπως είναι φυσικό έχουν ανατραπεί όλοι μας οι σχεδιασμοί και για αυτό θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε νέο δανεισμό για να μπούμε δυναμικά σε αυτή τη μάχη», υπογράμμισε προσθέτοντας πως η νέα ρευστότητα που γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί θα προστεθεί στο δημόσιο χρέος.

Αναφερόμενος στη νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή για αναστολή δόσεων προς τις τράπεζες για περίοδο 9 μηνών, ανέφερε πως έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει.

«Αν δεν ψηφίζετο θα αυξάνονταν αυτόματα τα κόκκινα δάνεια, ενώ αν γίνονταν τροποποιήσεις εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου πάλι θα αυξάνονταν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας ο κ. Πετρίδης εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει και οι τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια να και να φανούν πιο ευέλικτες. «Δεν μπορούμε να τους επιβάλουμε νομοθετικά κάτι τέτοιο. Όμως αναμένουμε να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία», κατέληξε.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας