Συρίχας: Το διακύβευμα είναι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να διατηρηθούν στη ζωή

Το διακύβευμα είναι οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι να διατηρηθούν στην ζωή για να μπορέσουν να επαναδραστηριοποιηθούν μετά την λήξη της έκτακτης αυτής κατάστασης, τονίζει το πρώην εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) και οικονομολόγος στο Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου Γιώργος Συρίχας, υπογραμμίζοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συνδράμουν «όλοι, Κυβέρνηση και τράπεζες». 
 
«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και το διακύβευμα είναι ότι πρέπει οι επιχειρήσεις να διατηρηθούν στη ζωή για να μπορέσουν να επαναδραστηριοποιηθούν γρήγορα μετά την λήξη αυτής της έκτακτης κατάστασης», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ Συρίχας σημειώνοντας ότι αυτές οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν όταν θα επαναρχίσουν την λειτουργία τους να τηρήσουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.  
 
Επιπλέον, ανέφερε πως θα πρέπει να διατηρηθούν στις εργασίες τους και οι εργαζόμενοι για να μην οδηγηθούν στον ανεργιακό επίδομα, το οποίο θα έχει και πάλι κόστος για το κράτος στην συνέχεια, ενώ δεν θα μπορούν να επανέλθουν στην εργασία τους σύντομα.
 
Επίσης, ο κ. Συρίχας τόνισε πως το κρίσιμο τώρα είναι να διοχετευτεί ρευστότητα στις επιχειρήσεις, ενώ υπογράμμισε πως τα μέτρα Κυβέρνησης και τραπεζών «πρέπει να είναι όσο το δυνατό περισσότερο στοχευμένα, χωρίς να θυσιαστεί η ταχύτητα στην λήψη αυτών των μέτρων".
 
«Όσο το δυνατό πιο στοχευμένα και ανάλογα με τον βαθμό που θα έχει πληγεί ο καθένας», σημείωσε.
 
Τέλος, ο κ. Συρίχας είπε στο ΚΥΠΕ ότι υπόψη στην στόχευση των μέτρων θα πρέπει να ληφθεί και το μέγεθος της ανάκαμψης που θα έχουν στην συνέχεια οι διάφοροι τομείς της οικονομίας, εξηγώντας πως κάποιοι τομείς της οικονομίας δεν θα ανακάμψουν τόσο σύντομα όσο άλλοι τομείς.
 
«Δεν θα έχουμε πληγεί όλοι στον ίδιο βαθμό και θα πρέπει και η Κυβέρνηση και οι τράπεζες και όπως εξελίσσεται η κρίση να δίδουν την οικονομική βοήθεια», κατέληξε.
 
 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Ξεκαθαρίζει και δίνει το στίγμα πορείας της ΕΚΤ για τα επιτόκια η Λαγκάρντ-Καμία προδέσμευση
Τα hedge funds επενδύουν στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης
Τράπεζα Κύπρου: Μέρισμα σε μετρητά ύψους €112 εκατ. και επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους μέχρι €25 εκατ.