Ηροδότου: Δεν σηκώνει περαιτέρω καθυστέρηση

Σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Οικονομικών και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Φρανκφούρτη βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου βρισκόταν η Κεντρική Τράπεζα για τα μέτρα που λαμβάνονται και τα πρόσθετα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τόνωση της ρευστότητας και στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου σημείωσε πως ανέμενε από τις εμπορικές τράπεζες να προβούν πιο γρήγορα σε ανακοινώσεις μέτρων μετά και την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας για τις χαλαρώσεις κεφαλαίων και την ευελιξίας. «Δεν σηκώνει περαιτέρω καθυστέρηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ηροδότου, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νομικών ή άλλων μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει καθυστέρηση στην ανακοίνωση μέτρων από τις εμπορικές τράπεζες.

Διευκρίνισε πως δεν υπάρχει οποιοδήποτε νομικό πρόβλημα για τις τράπεζες να προβούν σε ανακοινώσεις μέτρων ή αναστολή δόσεων.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ηροδότου ανέφερε πως υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση της Κεντρικής Τράπεζας προς την Φρανκφούρτη για πρόσθετες χαλαρώσεις ώστε να μην υπάρχει οποιοσδήποτε φόβος από πλευράς τραπεζών.

Σύντομα αναμένεται να αποσταλούν και οι εγκύκλιοι της Κεντρικής Τράπεζας προς τις εμπορικέ τράπεζες, παρά το γεγονός, όπως είπε, ο ίδιος προέτρεψε τις τράπεζες να μην υπάρχει καθυστέρηση στη λήψη μέτρων και να προχωρήσουν άμεσα με τις ανακοινώσεις της Κεντρικής.
 

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου