Αναστολή εργασιών των τραπεζών προτείνει η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων

Δύο συγκεκριμένες εισηγήσεις σε σχέση με την εξάπλωση του κορονοϊού έχει καταθέσει προς τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνο Ηροδότου, η ηγεσία της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου. 
 
Σε επιστολή, η οποία κοινοποιείται και στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κωνσταντίνο Πετρίδη και Ζέτα Αιμιλιανίδου, η ΕΤΥΚ μεταφέροντας  
τις έντονες ανησυχίες προτείνει όπως εξετασθούν σοβαρά οι πιο κάτω εισηγήσεις:
 
  • Αναστολή εργασιών των Τραπεζών για δύο τουλάχιστον μέρες, ούτως ώστε να μελετηθούν και ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των υπαλλήλων και των πελατών των Τραπεζών (προστασία κατά την είσοδο στους χώρους εξυπηρέτησης, προστασία ταμίων και όσων έχουν άμεση επαφή με πελάτες, επαναδιαρρύθμιση χώρου εργαζομένων ούτως ώστε να εφαρμοσθεί το 8 m2 για κάθε υπάλληλο κ.α).
 
  • Η Κεντρική Τράπεζα να δώσει οδηγίες σ’ όλες τις Τράπεζες κάθε μέρα να καταθέτουν στην Κεντρική Τράπεζα το σύνολο των μετρητών που έχουν (χαρτονομίσματα και κέρματα) και την ίδια στιγμή ή από πριν η Κεντρική Τράπεζα να τους επανατροφοδοτεί καθημερινά ούτως ώστε τα χρήματα που θα κυκλοφορούν στην αγορά να είναι «καθαρά» χρήματα.
 
Η πιο πάνω εισήγηση κατατίθεται με βάσει την επικρατούσα άποψη ότι τα χρήματα μπορεί να είναι φορείς (μεταφορείς) του ιού, σημειώνεται.
 
«Πέραν των πιο πάνω η ΕΤΥΚ έχει καταθέσει πιο ολοκληρωμένες εισηγήσεις για τον τρόπο δράσης/συμπεριφοράς των Τραπεζών για προστασία τόσο των πελατών όσον και του προσωπικού», προσθέτει η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου και καταλήγει λέγοντας πως, «εξυπακούεται ότι όλες οι εισηγήσεις της ΕΤΥΚ είναι συμπληρωματικές των αποφάσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση».

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Η μετατροπή νομισμάτων στη νέα eFx convert εποχή
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές