Π. Τάγκαλος: Οι υπηρεσίες private banking της Ελληνικής Τράπεζας

Η Ελληνική Τράπεζα, μέσω της μακροχρόνιας εμπειρίας της στον χώρο των επενδυτικών υπηρεσιών αλλά και μέσω της στρατηγικής της συνεργασίας με την Allianz Global Investors, προσφέρει στους πελάτες της βέλτιστη διαχείριση του επενδυτικού τους κεφαλαίου. Οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας, έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένα προϊόντα ενός οίκου που διαχειρίζεται κεφάλαια πέραν των €500 δις παγκοσμίως. 
 
Τις τελευταίες τάσεις που επικρατούν στις υπηρεσίες διαχείρισης private banking παρουσιάζει στην κάμερα του InBusinessNews ο Παναγιώτης Τάγκαλος, Private Banking Manager της Ελληνικής Τράπεζας.
 


Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις που επικρατούν στις υπηρεσίες διαχείρισης Private Banking στην Κύπρο και στο εξωτερικό;  Εσείς τη προτείνετε στους πελάτες σας;
Οι βασικές αρχές που διέπουν τις επενδύσεις παραμένουν σταθερές ανεξαρτήτως του οικονομικού περιβάλλοντος. Οι επενδυτές θέτουν ορισμένους οικονομικούς στόχους και για να τους πετύχουν επιδιώκουν την υψηλότερη δυνατή απόδοση με το χαμηλότερο ρίσκο, ή έστω με το ρίσκο το οποίο είναι διατεθειμένοι να πάρουν. Ωστόσο,  δραστηριοποιούνται σε ένα περίπλοκο οικονομικό περιβάλλον όπου οι οικονομικοί παράγοντες αλλά και το πολιτικό σκηνικό επηρεάζουν την απόδοση των επενδύσεων τους και καλούνται να επιλέξουν μεμονωμένες επενδύσεις σε ομόλογα και μετοχές των οποίων οι τιμές επηρεάζονται καθημερινά από αυτές τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις. Επιδιώκοντας το μετριασμό του επενδυτικού ρίσκου, εμείς σαν Ελληνική Τράπεζα, θεωρούμε ότι η διασπορά και η ρευστότητα αποτελούν απαραίτητα συστατικά στη χάραξη της επενδυτικής στρατηγικής. Ως εκ τούτου, συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να αξιοποιούν τις παγκόσμιες επενδυτικές ευκαιρίες επενδύοντας σε αμοιβαία κεφάλαια. Άλλωστε σε πρόσφατο άρθρο των Financial Times τονίζεται η ελκυστικότητα των Fixed Income και ETF’s, τα οποία είδαν τις υψηλότερες εβδομαδιαίες εισροές από το 2001.
 
Γιατί κάποιος να εμπιστευθεί την Ελληνική Τράπεζα για Private Banking;
Οι οργανισμοί του μέλλοντος θα κριθούν τόσο για τις συνεργασίες που σχηματίζουν καθώς και από τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Η στρατηγική μας συνεργασία με την Allianz Global Investors επιλέχθηκε προκειμένου οι πελάτες μας να απολαμβάνουν την  βέλτιστη διαχείριση του επενδυτικού κεφαλαίου τους. Μέσω αυτής, οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένα προϊόντα ενός οίκου που διαχειρίζεται κεφάλαια πέραν του €500 δις παγκοσμίως. Στην Ελληνική Τράπεζα έχουμε μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο των Επενδυτικών Υπηρεσιών. Σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγνωρίζουμε τη σημασία εναλλακτικών επενδυτικών επιλογών για την πελατειακή μας βάση. Έτσι, σχεδιάζουμε λύσεις προσαρμοσμένες στο επενδυτικό προφίλ των πελατών μας ώστε να επωφελούνται πλήρως από την τεχνογνωσία και την πείρα των εξειδικευμένων στελεχών μας και της Allianz Global Investors, όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής στην Κύπρο. Πέραν τούτου, λαμβάνοντας υπόψιν την ανάγκη εμπλουτισμού, όχι μόνον των επενδυτικών επιλογών αλλά και βάζοντας στόχο να παράσχουμε άρτιες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, εγκαινιάσαμε πρόσφατα τα νέα μας γραφεία στη Λεμεσό, και αναμένουμε νέες εγκαταστάσεις στην Λευκωσία όπου θα υποδεχόμαστε τους πελάτες μας.
 
Πώς επηρεάζεται το Private Banking όσον αφορά τις πολιτικές μηδενικών επιτοκίων που έχουν πρόσφατα ανακοινώσει οι τράπεζες;
Η επίδραση στη συμπεριφορά των επενδυτών ήταν εντυπωσιακή. Οι παραδοσιακές τραπεζικές καταθέσεις, οι οποίες μόλις πριν 5-6 χρόνια προσέφεραν μια αξιόλογη απόδοση δεν είναι πλέον διαθέσιμες και η προοπτική επιστροφής στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι αμφίβολη. Ως εκ τούτου, οι επενδυτές αναζητούν λύσεις εναλλακτικών επενδύσεων το οποίο για ένα καλά ενημερωμένο και υποστηριζόμενο σύμβουλο Private Banking αποτελεί μια ευκαιρία. Ακόμη και για τη διατήρηση της αγοραστικής δύναμης του χρήματος, υπό το πρίσμα του πληθωρισμού, οι επενδύσεις είναι απαραίτητες αφού τα χρήματα σε ένα τραπεζικό λογαριασμό έχουν ουσιαστικά μηδενική ή σχεδόν μηδενική απόδοση. Υπό αυτά τα δεδομένα έχουμε μια πραγματική ευκαιρία να ενημερώσουμε το επενδυτικό κοινό στην Κύπρο για της εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν και να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη τους, παρέχοντας επενδυτικά προϊόντα τα οποία καταπολεμούν τη διάβρωση του πλούτου.

Δειτε Επισης

Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας