Στη προεδρία του Δ.Σ. της cdbbank ο Χρίστος Πατσαλίδης

Η cdbbank (Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως) ανακοινώνει ότι προχώρησε στον διορισμό του κ. Χρίστου Πατσαλίδη στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού της Συμβουλίου με ισχύ από τις 10 Μαρτίου 2020. 
 
Ο κ. Πατσαλίδης διαθέτει εκτενή και πολυετή πείρα στον χρηματοοικονομικό τομέα. Διετέλεσε για 17 χρόνια Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, θέση την οποία κατείχε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019. Παράλληλα, υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης (2018-2019), Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας (2010) και Διευθυντής Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας (2001-2003).
 
 
Αξιοσημείωτη είναι η μακρά θητεία του κ. Πατσαλίδη σε ευρωπαϊκά όργανα καθώς υπηρέτησε επί σειρά ετών ως Αναπληρωτής Διοικητής για την Κύπρο, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκροτήσεως και Αναπτύξεως, της Διεθνούς Τράπεζας και του Συμβουλίου Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Επιπλέον, ήταν ο εκπρόσωπος της Κύπρου στο Δ.Σ. της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
 
Ο κ. Πατσαλίδης υπήρξε επίσης Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως την περίοδο 2003-2005. Κατέχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το London University.
 
Ο κ. Πατασαλίδης διαδέχεται τον κ. Γιώργο Λοΐζου, ο οποίος διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δ.Σ. της cdbbank. Η διοίκηση της Τράπεζας συγχαίρει τον κ. Πατσαλίδη για τον διορισμό του και του εύχεται κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Εκφράζει, παράλληλα, θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Λοΐζου για την πολύτιμη προσφορά του. Ο κ. Λοΐζου θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της cdbbank.

Δειτε Επισης

Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)