Π. Νικολάου: Άμεσες επιπτώσεις, μεσοπρόθεσμες ευκαιρίες στον τουρισμό από τον κορονοϊό

Η Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσει να στηρίζει την τουριστική βιομηχανία και το τουριστικό προϊόν της Κύπρου γενικότερα, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τρ. Κύπρου, Πανίκος Νικολάου, μετά τη συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών της Τράπεζας Κύπρου με την ηγεσία του ΠΑΣΥΞΕ.

Ο κ. Νικολάου δήλωσε πως «Η οικονομία δέχεται ήδη συγκεκριμένες πιέσεις, τόσο από τις εξελίξεις σε σχέση με τον κορονοϊό, όσο και από το μεταναστευτικό. Πρόκειται για εξωγενή, διεθνή ζητήματα τα οποία δεν μπορούμε να επηρεάσουμε. Ως εκ τούτου, καλούμαστε να είμαστε προσεκτικοί και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσουμε την επίδρασή τους.

Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να λειτουργήσουμε μεν προληπτικά, αλλά οι εξελίξεις μπορούν δυνητικά να μετατραπούν και σε ευκαιρία. Συζητήσαμε σήμερα δύο θέματα: τις άμεσες επιπτώσεις, και τις μεσοπρόθεσμες ευκαιρίες.

Η Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσει να στηρίζει την τουριστική βιομηχανία και το τουριστικό προϊόν της Κύπρου γενικότερα , το οποίο επηρεάζεται μέσα στην Άνοιξη, αλλά βλέπει ευκαιρίες να προβάλλουν μέσα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Στόχος μας δεν πρέπει απλά να είμαστε αμυντικοί μπροστά στην αβεβαιότητα, αλλά να κινηθούμε με πρωτοβουλία και αποφασιστικότητα για να εξασφαλίσει η Κύπρος το δικό της όφελος από τις αλλαγές που έπονται στην δομή των τουριστικών ρευμάτων, στην αλλαγή συμπεριφοράς του ταξιδιώτη και στις νέες προτιμήσεις.

Σαν Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις και την συνεννόηση με τους φορείς του παραγωγικού ιστού της οικονομίας με σκοπό να συμβάλουμε άμεσα και με πολλούς τρόπους, με ψυχραιμία και με μελετημένες λύσεις για να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας, το εθνικό εισόδημα και η κινητικότητα στην οικονομία γενικότερα.

Θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις και τις συζητήσεις με οργανωμένους φορείς που έχουν ρόλο και λόγο στην οικονομία, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων ούτως ώστε, όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις, αλλά κατά το δυνατόν, να μετατρέψουμε τη συγκυρία σε ευκαιρία. Ήδη, συγκεκριμένες σκέψεις μελετώνται».  

Δειτε Επισης

Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα