Επιστολή Κεντρικής προς τράπεζες για περίπτωση πανδημίας κορωνοϊού

Επιστολή προς τις εμπορικές τράπεζες απέστειλε στις αρχές Μαρτίου η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, με την οποία ζητεί να ενημερωθεί για τα μέτρα που λαμβάνουν ή θα λάβουν για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών τους σε περίπτωση μιας πανδημίας του κορωνοϊού. 
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κάποιες τράπεζες έχουν ήδη πραγματοποιήσει εσωτερικές συσκέψεις και έχουν ενημερώσει το προσωπικό τους για τα μέτρα υγιεινής που θα πρέπει να λαμβάνουν για παν ενδεχόμενο ενώ άλλες προγραμματίζουν εσωτερικές συσκέψεις την ερχόμενη εβδομάδα για να απαντήσουν στην Κεντρική Τράπεζα.
 
Σύμφωνα με το Reuters, η HSBC Holdings ζήτησε σε περισσότερους από 100 εργαζομένους της στο Λονδίνο να παραμείνουν στο σπίτι, μετά που ένας εργαζόμενος της βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, εξέλιξη που αποτελεί την πρώτη γνωστή περίπτωση σε μεγάλη εταιρεία στο κύριο οικονομικό κέντρο της Ευρώπης.

Επίσης, ένας υπάλληλος της συγκεκριμένης τράπεζας στην Κίνα έχει μολυνθεί από τον ιό με την κατάσταση της υγείας του να είναι σταθερή, αναφέρει ο προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Noel Quinn, σε εσωτερικό σημείωμα που κατέχει το Reuters.

Σύμφωνα με το Reuters, οι τράπεζες, παγκοσμίως, προετοιμάζουν τα γραφεία τους εκτός πόλεων και απομονώσουν ορισμένες ομάδες εργαζομένων για να διασφαλίσουν ότι οι εργασίες τους θα μπορέσουν να συνεχιστούν στην περίπτωση που ο κορωνοϊός εξαπλωθεί σε περισσότερα οικονομικά κέντρα.

Η ιταλική UniCredit ζήτησε επίσης από κάποιο προσωπικό της να παραμείνει στο σπίτι ύστερα από την ύπαρξη δύο νέων περιστατικών κορωνοϊού μεταξύ των υπαλλήλων της, το ένα στη Γερμανία και το άλλο στην Ιταλία.

Επίσης, η JPMorgan μετακινεί χρηματιστές της που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, σε άλλες περιοχές, σύμφωνα με σημείωμα της αμερικανικής τράπεζας που κυκλοφόρησε την Πέμπτη.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Η μετατροπή νομισμάτων στη νέα eFx convert εποχή
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές