Σε εφαρμογή το Σχέδιο για ΜΕΔ από Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών

Ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης (ΟΧΣ) καλεί τους δανειολήπτες που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) με έγκριση του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το Σχέδιο διευκόλυνσης δανειοληπτών που εξαγγέλθηκε από το κράτος. 
 
Αναφορικά με το Σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή από τις αρχές Ιανουαρίου 2020, το οποίο αφορά δανειολήπτες, ο Οργανισμός αναφέρει ότι έχει ταχυδρομήσει 10.000 επιστολές, οι οποίες καλύπτουν δανειολήπτες 3.325 δανείων, συνολικού ποσού €73 εκατομμυρίων, που παραχωρήθηκαν με κεφάλαια του Φορέα και, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται να εμπίπτουν στο Σχέδιο.

Ο Οργανισμός καλεί τους δανειολήπτες αυτούς να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο Αίτησης, έτσι ώστε να καταστεί δυνατό ο Οργανισμός να προχωρήσει στην αξιολόγηση της Αίτησης και στην ετοιμασία της σχετικής επιστολής προσφοράς διευθέτησης του χρέους. Σημειώνεται ότι, οι Αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.

Η διευκόλυνση που παρέχεται στους δανειολήπτες, οι οποίοι στις 31 Δεκεμβρίου 2018 παρουσίαζαν καθυστερήσεις πέραν των 90 ημερών, επικεντρώνεται στην αποπληρωμή μόνο του εναπομείναντος κεφαλαίου (αρχικό δάνειο μείον οι μέχρι σήμερα αποπληρωμές).  Το οποιοδήποτε υπόλοιπο ποσό θα διαγραφεί.

Η εξόφληση του εναπομείναντος κεφαλαίου μπορεί να γίνει είτε με άμεση εξόφληση εντός  χρονοδιαγράμματος που θα δοθεί στον δανειολήπτη με την επιστολή προσφοράς, είτε με την αναδιάρθρωση του εναπομείναντος κεφαλαίου με τον καταρτισμό νέου προγράμματος αποπληρωμής για το ποσό αυτό.
 
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο Σχέδιο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει ο Οργανισμός να ετοιμάσει τη σχετική επιστολή-προσφορά διευθέτησης του χρέους.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται