Πάνω από τους μισούς έκαναν αίτηση για το Εστία

InBusinessNews  10/01/2020 13:59
Πάνω από τους μισούς έκαναν αίτηση για το Εστία

Πάνω από τους μισούς έκαναν αίτηση για το Εστία

InBusinessNews  10/01/2020 13:59

Κοινωνικό πρόγραμμα για πραγματικά ευάλωτους δανειολήπτες, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να καταστούν βιώσιμοι παρά τις γενναιόδωρες πρόνοιες του Εστία,  και των οποίων η αίτηση θα απορριφθεί, προτίθεται να ετοιμάσει η κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα. 

RELATED ARTICLES


Σε γραπτή του δήλωση, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης τόνισε ότι, αναφορικά με το Σχέδιο «Εστία», σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που λήφθηκαν από τα τραπεζικά ή και άλλα ιδρύματα που συμμετέχουν στο Σχέδιο, ο τελικός αριθμός των αιτήσεων για ένταξη στο σχέδιο υπερβαίνει τις 5.400 αιτήσεις, που υπερβαίνει το 50% των δικαιούχων. 

«Ως εκ τούτου, η Κυβέρνηση επιθυμεί να ευχαριστήσει όσους δανειολήπτες υπέβαλαν αίτηση, προκειμένου να επωφεληθούν από τις πρόνοιες ενός γενναιόδωρου κρατικού Σχεδίου, που σκοπό έχει να προστατεύσει την πρώτη κατοικία όσων πραγματικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», επεσήμανε ο κ. Πετρίδης.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, τα τραπεζικά και άλλα ιδρύματα θα αξιολογήσουν την επιλεξιμότητα των δυνητικών δικαιούχων και θα προωθήσουν στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τα αποτελέσματα, προκειμένου να τύχουν τελικής αξιολόγησης, για έγκριση ένταξης στο Σχέδιο.

Με την εφαρμογή των προνοιών του σχεδίου «Εστία», υπολογίζεται ότι ένα σημαντικό μέρος των δικαιούχων θα καταστούν βιώσιμοι, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών. 

«Για τους πραγματικά ευάλωτους δανειολήπτες, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να καταστούν βιώσιμοι παρά τις γενναιόδωρες πρόνοιες του Εστία,  και των οποίων η αίτηση θα απορριφθεί, η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι  όπως στο επόμενο διάστημα, προχωρήσει στην ετοιμασία κοινωνικού προγράμματος, από το οποίο θα μπορούν να επωφεληθούν», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Πετρίδης. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας