Οι τελευταίες εξελίξεις του χρηματοοικονομικού τομέα

Οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και το μέλλον του χρηματοοικονομικού κλάδου στην Κύπρο ήταν το κεντρικό θέμα του 7ου Cyprus Banking Forum το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο The Landmark Λευκωσίας. 
 
Ο τραπεζικός τομέας είναι σε υγιέστερες βάσεις συγκριτικά με την προηγούμενη δεκαετία, ανέφερε κατά την παρουσίαση του ο Χρυσόστομος Κρητιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Logicom Solutions. Πρόσθεσε, ότι το 2020 θα αποτελέσει χρονιά ορόσημο ως προς την μεταμόρφωση των τραπεζών στα νέα ψηφιακά δεδομένα.
 
Όσον αφορά τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για την διαχείριση του μεγάλου όγκου. Αναφερόμενος στις προκλήσεις, επεσήμανε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν από επενδυτές για πώληση δανείων.
 
Την ανάγκη επιτάχυνσης της ανάπτυξης, πέραν από τον τομέα του τουρισμού, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας, Ιωάννης Μάτσης. Αναπτύσσοντας το όραμα του για ραγδαία ανάπτυξη του ΑΕΠ της Κύπρου, ο CEO της Ελληνικής Τράπεζας αναφέρθηκε στα παραδείγματα της Σιγκαπούρης και του Ντουμπάι.
 
Ανεξαρτήτως πολιτικής για την επίτευξη μεγαλύτερης οικονομικής ανάπτυξης θα πρέπει να υπάρξει αύξηση της παραγωγικότητας υπογράμμισε ο πρώτος αναπληρωτής CEO της Τράπεζας Κύπρου, Χριστάκης Πατσαλίδης.
 
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Κύπρου, Κωνσταντίνος Κουτεντάκης, αναφέρθηκε στη γεωπολιτική θέση της Κύπρου τονίζοντας την σημαντικότητα της στην οικονομική ανάπτυξη. Για την ανάγκη των τραπεζών να ενισχύσουν τα κεφάλαια τους, μίλησε ο Μάριος Σαββίδης Executive Director της AstroBank Κύπρου, αφού οι τραπεζικές δραστηριότητες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με κάθε οικονομική δραστηριότητα.
 
Το 7ου Cyprus Banking Forum παρουσίασε η Logicom Solutions

 

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy