Εγκρίθηκε η συμφωνία ETYK – ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 2018- 2020

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 13/12/2019, οι Γενικές Συνελεύσεις των μελών μας στην Τράπεζα Κύπρου σε όλες τις Επαρχίες, με θέμα την έγκριση της συμφωνίας για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης της Οργάνωσής μας με την Τράπεζα Κύπρου για τα έτη 2018 - 2020. 
 
Οι συνάδελφοι, στα πλαίσια των Γενικών Συνελεύσεων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της συμφωνίας, να επιλύσουν απορίες και στο τέλος μέσα από μυστική ψηφοφορία να τοποθετηθούν.
 
Οι συνάδελφοι με μυστική ψηφοφορία ενέκριναν τη συμφωνία με ποσοστό πέραν του 98%.
 
Η συμφωνία αυτή προβλέπει μεταξύ άλλων για το 2019 μια ισόποση αύξηση για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους ίση με €115,00 το μήνα. Το ίδιο θα ισχύει και για το 2020. Η ρύθμιση αυτή δεν καταργεί τις υφιστάμενες μισθολογικές κλίμακες και η αύξηση (€115 + €115) θα είναι εντός των συμφωνημένων με την ΕΤΥΚ κλιμάκων και στην οποία είναι τοποθετημένος ο κάθε συνάδελφος ανάλογα με το βαθμό του. Με αυτή τη συμφωνία ευεργετούνται ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι συνάδελφοι τόσο άμεσα όσο και μακροχρόνια.
 
Σημαντική πρόνοια της Συλλογικής Σύμβασης είναι ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020, η Τράπεζα πρέπει να προχωρήσει στη συμπλήρωση των κενών Οργανικών Θέσεων (θέσεις προαγωγής) που θα υπάρχουν (κενές) τη δεδομένη στιγμή.
 
Επίσης το Ταμείο Προνοίας από το 2021 θα επανέλθει στο 9%.
 
Με τη συμφωνία επαναβεβαιώνεται η θέση ότι οι μεταξύ μας συμφωνίες ΕΤΥΚ – Τράπεζας Κύπρου εξακολουθούν να ισχύουν με βάση και τις νέες πρόνοιες της Συλλογικής Σύμβασης 2018 -2020 και τονίζεται η προσήλωση των δύο μερών στην τήρηση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, κάτι το οποίο αποτελεί το εχέγγυο για την πιστή τήρηση των συμφωνιών και τη διασφάλιση της εργατικής ειρήνης την επόμενη, ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική για την Τράπεζα και το χώρο μας, διετία. 
 
Ελπίζουμε, ότι, και οι υπόλοιπες Τράπεζες θα επιδείξουν την ίδια ωριμότητα και υπευθυνότητα, και  να καταλήξουμε σε συμφωνία διασφαλίζοντας για το επόμενο χρονικό διάστημα την εργατική ειρήνη, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα.

Δειτε Επισης

DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων