Πληρώσαμε με πλαστικό χρήμα €284 εκατ. τον Νοέμβριο

Ευρεία χρήση του πλαστικού χρήματος για πληρωμές και αγορές από Κύπριους τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Κύπρο καθώς με βάση τα στοιχεία της JCC, η αξία των συναλλαγών με κυπριακές και ξένες κάρτες στην Κύπρο και στο εξωτερικό κατά τον Νοέμβριου του 2019 ανήλθε στα €284,2 εκατ. παρουσιάζοντας ελαφριά μείωση 2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Η συνολική αξία των συναλλαγών με την χρήση πλαστικού χρήματος κατά τους πρώτους 11 μήνες του 2019 ανήλθε στα €3,5 δις, ενώ η αξία των αγορών στην Κύπρο με την χρήση ξένων καρτών για την αντίστοιχη περίοδο στα €1,2 δις.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγορές και αναλήψεις χρημάτων των Κυπρίων στο εξωτερικό με τη χρήση καρτών ανήλθε περίπου στα €168,7 εκατ. τον Νοέμβριο του 2019 καταγράφοντας αύξηση 11% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2018. Σημειώνεται επίσης πως το σύνολο της αξίας των ξένων καρτών που χρησιμοποιήθηκαν στην Κύπρο τον Νοέμβριο είτε για αγορές είτε για αναλήψεις χρημάτων ανήλθε στα €111,1 εκατ.

Σε ό,τι αφορά την αξία των αγορών με τη χρήση τουρκικών καρτών στις ελεύθερες περιοχές, αυτή ανήλθε γύρω στο € 1,96 εκατ. τον Νοέμβριο του 2019. 

Στην αντίπερα όχθη, η αξία των αγορών στα κατεχόμενα με τη χρήση κυπριακών καρτών ανήλθε στο €1.650.103 τον Νοέμβριο και η αξία των αγορών στην Τουρκία με τη χρήση κυπριακών καρτών ανήλθε στις €379.350. Σε ό,τι αφορά την περίοδο Ιανουάριος – Νοέμβριος; 2019 η συνολική αξία των αγορών με τη χρήση κυπριακών καρτών τόσο στα κατεχόμενα όσο και στην Τουρκία, αυτή ανήλθε στα €24,4 εκατ.

Δειτε Επισης

Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου