Οι τάσεις της λιανικής τραπεζικής στην Κύπρο

Η λιανική τραπεζική διέρχεται και αυτή αλλαγές λόγω της ψηφιακής μεταμόρφωσης. Οι νέες τάσεις στην λιανική τραπεζική της Κύπρου υπήρξε το αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο του 7ου Cyprus Banking Forum με συντονιστή τον Βασίλειος Βραχίμης Partner, In Charge of Banking Industry της PwC Cyprus.

Πρέπει να είμαστε κοντά στον πελάτη αλλά θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, έχοντας μαζί μας τον πελάτη ανέφερε ο Γιώργος Καραγιώργης General Manager, Retail Division της Ελληνικής Τράπεζας. Η νέα γενιά χρειάζεται να έχει στη διάθεση της υπηρεσίες 24/7 και ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα. Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν τόσα υποκαταστήματα ανοικτά για ορισμένο χρονικό διάστημα και με αρκετούς περιορισμούς.

Οι πελάτες της λιανικής τραπεζικής λαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ανέφερε ο Τζόζεφ Στεφανή Head Retail Banking & Alternative Distribution Networks της AstroBank. Πρόσθεσε πως υπάρχει η επιλογή για τους πελάτες για την χρήση ψηφιακών εργαλείων, ενώ το προσωπικό στα υποκαταστήματα είναι αρκετά καταρτισμένο προσθέτοντας αξία στις υπηρεσίες που παρέχονται στους πελάτες.

Η πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η διαχείριση στην συμπύκνωση του τραπεζικού οργανισμού, ενώ υπογράμμισε πως στην Κύπρο σπρώχνουμε για την παροχή ψηφιακής τραπεζικής σε λιανικούς πελάτες οι οποίοι δεν είναι σε θέση να κάνουν χρήση.

Η εκπαίδευση του προσωπικού για την εμπέδωση στους πελάτες τα νέα ψηφιακά εργαλεία που παρέχει η λιανική τραπεζική αποτελεί μια από τις προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ανέφερε ο Θεοδόσης Θεοδοσίου Director, Retail Banking Division της Τράπεζας Κύπρου. Δεν πρέπει, είπε, να θεωρούνται απειλή οι fintech εταιρείες αλλά θα πρέπει

Δειτε Επισης

Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων