Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ στο επίκεντρο του φετινού CFA Research Challenge

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού θα είναι το επίκεντρο της έρευνας των φοιτητών Χρηματοοικονομικών από έξι ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου, οι οποίοι συμμετέχουν στον φετινό διαγωνισμό CFA Research Challenge, που διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά από τον Σύνδεσμο Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου (CFA Society Cyprus).

O διαγωνισμός έχει ως στόχο την ανάλυση, από ομάδες των 3-5 ατόμων, του επιχειρηματικού μοντέλου και της μετοχής μιας κυπριακής εταιρείας, με τον ίδιο τρόπο που προσεγγίζεται από επαγγελματίες χρηματοοικονομικούς αναλυτές. Φέτος, και συγκεκριμένα στις 21 Φεβρουαρίου 2020, οι ομάδες θα κληθούν να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους για το επιχειρηματικό μοντέλο της κυπριακής εταιρείας Τσιμεντοποιία Βασιλικού, ενώπιον χρηματοοικονομικών αναλυτών (CFA charterholders) και άλλων επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού κλάδου. Ήδη οι ομάδες έχουν λάβει μέρος σε δύο εργαστήρια για τον τρόπο παρουσίασης εταιρειών από μέλη του ΔΣ του CFA Society Cyprus, ενώ αναμένεται να διεξαχθεί ακόμα ένα εργαστήριο στις αρχές Φεβρουαρίου. Ακόμη, στις 26 Νοεμβρίου 2019, στελέχη της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις, περιοχής Βασιλικού, τους  προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, όπου τους παρουσίασαν το προφίλ της εταιρείας.  
 

 

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού ιδρύθηκε το 1963 και η μονάδα παραγωγής κατέστη πλήρως λειτουργική το 1967. Αναγνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα της εγγύτητας με τη θάλασσα, η εταιρεία κατασκεύασε το λιμάνι του Βασιλικού το 1983, το οποίο έκτοτε λειτουργεί αδιαλείπτως, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο στην εταιρεία τη δυνατότητα καλύτερης εξυπηρέτησης της διεθνούς της πελατείας, διευκολύνοντας παράλληλα και τις εισαγωγές των πρώτων υλών. Οι μετοχές της εταιρείας είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών της Κύπρου από το 1996. Το 2011, πραγματοποιώντας μια πολύ μεγάλη επένδυση και ακολουθώντας νέα Ευρωπαϊκά Πρότυπα, η Τσιμεντοποιία Βασιλικού ολοκλήρωσε την κατασκευή μιας νέας και απόλυτα σύγχρονης τεχνολογικά παραγωγικής μονάδας κλίνκερ. Η μονάδα παραγωγής αναβαθμίστηκε περαιτέρω με νέες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις.
 

 

Στον τοπικό διαγωνισμό τη φετινή χρονιά, συμμετέχουν φοιτητές χρηματοοικονομικών από το Cyprus International Institute of Management (CIIM), το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Frederick, το UCLAN Cyprus, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η ομάδα που θα επικρατήσει στον κυπριακό διαγωνισμό θα συμμετάσχει στον περιφερειακό διαγωνισμό Research Challenge Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, που θα διεξαχθεί στην Ιορδανία στις 1-2 Απριλίου 2020, με απώτερο στόχο την εκπροσώπηση της Κύπρου στον παγκόσμιο τελικό που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη στις 20-22 Απριλίου 2020.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του CFA Society Cyprus, Παναγιώτης Μαυρομιχάλης, αφού ευχαρίστησε την Τσιμεντοποιία Βασιλικού για τη συνεργασία, επισήμανε ότι, ο διαγωνισμός CFA Research Challenge διοργανώνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά και δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές χρηματοοικονομικών να έρθουν σε επαφή με το επάγγελμα του χρηματοοικονομικού αναλυτή, καθοδηγούμενοι από ειδήμονες του χρηματοοικονομικού κλάδου. «Μέσω του διαγωνισμού, οι φοιτητές ενισχύουν το βιογραφικό τους, καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να αναλύσουν τα δεδομένα μίας εταιρείας υπό πραγματικές συνθήκες αγοράς».

Δειτε Επισης

Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal