Η cdbbank στηρίζει ενεργά τον τομέα των επενδυτικών ταμείων

Τον ενεργό ρόλο που διαδραματίζει στη στήριξη και την ανάπτυξη του τομέα των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά η cdbbank (Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως). Συμμετέχοντας για τρίτη συνεχή χρονιά ως χρυσός χορηγός στο International Funds Summit, που πραγματοποιήθηκε για πέμπτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα στη Λευκωσία, η Τράπεζα ανέδειξε τις προοπτικές που διανοίγονται στον τομέα παροχής υπηρεσιών διαχείρισης κεφαλαίων και θεματοφυλακής. 

Στο συνέδριο, με θέμα “Global Industry Trends, Incentives, Challenges & Opportunities” που διοργάνωσαν ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) και ο Κυπριακός Οργανισμός Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), συμμετείχαν περισσότεροι από 200 επαγγελματίες από τον κλάδο των επενδύσεων, καθώς και διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων από Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ασία, Ρωσία και ΗΠΑ.

Σε παρουσίασή του με θέμα “Fund Hosting and Depositary Services”, ο Γιώργος Γεωργίου, Επικεφαλής του Τμήματος Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων της Global Capital Securities and Financial Services, θυγατρικής της cdbbank, ανέλυσε το πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων κάτω από εξειδικευμένες πλατφόρμες διαχείρισης (fund hosting), τις επιλογές διαμόρφωσης των εναλλακτικών επενδυτικών ταμείων καθώς και τις απαιτήσεις και τελευταίες τάσεις γύρω από τις υπηρεσίες θεματοφυλακής. 
 

Ο κ. Γεωργίου υπογράμμισε πως η Κύπρος εξελίσσεται σταδιακά σε ένα ανταγωνιστικό κέντρο για τα επενδυτικά ταμεία κυρίως λόγω του ρυθμιστικού της πλαισίου, την ευελιξίας που παρέχει και των συνεχώς βελτιωμένων επαγγελματικών υπηρεσιών που απαιτεί ο κλάδος. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την προσέλκυση δραστηριοτήτων διεθνών επενδυτικών ταμείων, ενισχύοντας παράλληλα τον τομέα των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων στην Κύπρο, καθώς μπορεί να εξελιχθεί σε βασικό μοχλό ανάπτυξης», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Global Capital ειδικεύεται στην παροχή επενδυτικών υπηρεσιών παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα εξατομικευμένων προϊόντων και καινοτόμων λύσεων, που ανταποκρίνονται στις σύνθετες και εξειδικευμένες ανάγκες των θεσμικών κυρίως πελατών της, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον εκθεσιακό χώρο της cdbbank, να συζητήσουν με υψηλόβαθμα στελέχη της και να ενημερωθούν για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που παρέχει.  

Δειτε Επισης

Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
Υπό συζήτηση η άρση τραπεζικού απορρήτου για είσπραξη απαιτήσεων από φόρους και δασμούς
Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τις τράπεζες-Συγκριτικό πλεονέκτημα τα δεδομένα